Vesti Ski skokovi - Nemac Frajtag naduže leteo u Oberstdorfu

Ski skokovi - Nemac Frajtag naduže leteo u Oberstdorfu

Oberstdorf | 16.02.2013. | b92
richard freitag

Nemac Rihard Frajtag trijumfovao je na trećim ski letovima ove sezone koji su u okviru Svetskog kupa održani pred njegovim navijačima u Oberstdorfu. Frajtag je do prve pobede u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a druge u karijeri, došao ukupnim skorom od 409,8 bodova, zahvaljujući letovima od 209 i 206,5 metara.

Drugo mesto, sa samo 0,3 boda manje, zauzeo je Norvežanin Andreas Stjernen, dok je Gregor Šlirencauer na trećoj poziciji bio samo još pola boda dalje.

Frajtag je bio vodeći posle prve runde, a sledili su ga Slovenac Peter Prevc i Stjernen, dok je Šlirencauer bio četvrti. Austrijanac je zahvaljujući vetru pri letu od 206,5 metara preuzeo vođstvo pre nego što su na red došla najbolja trojica. Prevc potom upravo zbog kompenzacije zbog vetra nije uspeo da ga pretekne, ali Stjernen jeste, uprkos tome, da bi na kraju Frajtag ipak bio najbolji.

Prevc je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Norvežanina Andersa Jakobsena, Daikija Itoa iz Japana i još jednog norveškog skakača Toma Hildea. Prvu desetoricu kompletirali su svetski šampion u ski letovima Robert Kranjec i dvojica domaćih takmičara Zeverin Frojnd i Mihael Nojmajer.

U generalnom plasmanu Šlirencauer sada ima 1.320 bodova, a prate ga Anders Bardal sa 782 i Jakobsen sa 732.

Takmičenje u Oberstdorfu se nastavlja u nedelju timskim letovima.

Komentari