Vesti Ski sezona 2018 - Srpsko skijanje na pravoj stazi

Ski sezona 2018 - Srpsko skijanje na pravoj stazi

Beograd | 15.04.2018. | alo.rs
Nevena Ignjatovi Foto Profimedia

Došlo je vreme za svođenje bilansa u srpskom skijanju, a ostvareni rezultati pokazuju i dokazuju da je za nama najuspešnija sezona ikada!

Čelnici Skijaškog saveza Srbije sa predsednikom Vladetom Radivojevićem na čelu u nedelju 16. aprila 2018. će na svečanoj Skupštini uručiti nagrade najboljima u alpskom skijanju, skijaškom trčanju i snoubordu. Nastupi naših takmičara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjong Čangu 2018. su za ponos, ali će na izbornoj skupštini već biti predstavljen projekat "Olimpijski ciklus Peking 2020".

- Prvi put u svojoj istoriji Skijaški savez Srbije može da se pohvali izuzetnim rezultatima na sportskoj sceni, kao i odličnim funkcionisanjem same organizacije. Naši sportisti koji su učestvovali na velikim takmičenjima u poslednje četiri sezone pokazali su veliki napredak i postali konkurenti takmičarima iz razvijenih skijaških zemalja, i našli se nadomak borbe za najviša odličja. Iza svega stoji ozbiljan rad rukovodstva saveza, koje je imalo viziju razvoja, strategiju kako unaprediti savez i uspostaviti sistem. Kao rezultat imaju najuspešniju sezonu u istoriji skijanja u Srbiji. Jedan smo od najuspešnijih saveza u regionu u skijanju i sigurno najuspešniji savez u zimskim sportovima u Srbiji - kaže Radivojević.

Prvi čovek srpskog skijanja s ponosom konstatuje da se zbog svega u našoj zemlji uvećao broj takmičara u sve tri discipline.

- U Srbiji imamo potrebnu energiju i nadamo se da ćemo svake godine izvoditi što više dece na sneg, negujući tako buduće šampione - dodao je Vladeta Radivojević, prvi predsednik saveza, koga posle mnogo godina očekuje reizbor na istu funkciju i novi četvorogodišnji mandat sa njegovim uspešnim timom.

Imamo bazu za Peking 2020. godine!

- Očekujemo nastavak uspeha naši najbolji takmičara Nevene Ignjatović, Marka Vukievića, Damira Rastića, Matije Milenkovića, koji će praćeni jednom sjajnom mladom generacijom predstavljati bazu i potencijalne kandidate za učeše na Olimpijskim igrama u Pekingu - kaže predsednik SSS-a Vladeta Radivojević.

Cvetić: Potrebna je pomoć privrede

Na osnovu svega što je urađeno u poslednje četiri godine, Aleksandar Cvetić, predsednik Izvršnog odbora Skijaškog saveza Srbije, kaže:
- Očekujemo pomoć privrede i mnogih drugih kako bismo razvijali i takmičarsko skijanje paralelno sa razvojem ski-centara u Srbiji, što će sigurno povćevati i broj skijaša u našoj zemlji.

 

Komentari