Vesti Ski oprema - Brend ONE WAY u sastavu Fischera

Ski oprema - Brend ONE WAY u sastavu Fischera

| 18.06.2018. | dailyskier.com
fischer oneway 2018 800x486

Austrijska kompanija Fischer Sports GmbH se širi i ubuduće će upravljati robom markom ONE WAY. Oba brenda su poznata kao dobavljači vrhunske sportske opreme namenjene nordiskim skijaškim sportovima, pre svega skijaškom trčanju, a od sada će u sinergiji radiiti na daljim razvojnim projektima i proizvodnji.

Brend ONE WAY je osnovan u Finskoj 2004. godine i razvio se u svetski poznat brend sa posebnim fokusom na skijaško trčanje. Portfolio proizvoda uključuje štapove, zaštitne naočare, tekstilne proizvode i dodatnu opremu. Povremeno su u ponudi imalii skije i cipele za skijaško trčanje.

One way se rušio pod težinom svojih dugova, početkom 2018. godine kompanija je bankrotirala, ali se ponovo se rađa! A spasilac crno-žutog brenda dolazi... u formi još većeg i poznatijeg crno-žutog brenda.

Kupovina od strane Fischera uključuje neograničenu upotrebu zaštitnih znakova, patenata, imena brenda ONE WAY i OW iz stčajne mase kompanije One Way Sports Oy.

Brend se sada reorganizuje i integriše u FISCHER Grupu. "Naš cilj je da razvijemo ONE WAY u vodećeg svetskog dobavljača cross-countri i alpskih ski štapova, a brend takođe ima veliki potencijal u dodatnoj opremi i tekstilu, naročito u Skandinaviji", kaže Franz Fottinger, direktor FISCHER-a.

Taj potez, iako donekle neočekivan, svakako ima smisla: Fischer je u proizvodnji trkačkih skija i cipela su dobro poznat, ali ne toliko i u trkačkim ski štapovima.

Slično FISCHER-u, međunarodna takmičenja su takođe osnovni alat za prepoznatljivost i imidž brenda ONE WAY. Izmedu ostalog, mnogi olimpijski i svetski šampioni uspešno se oslanjaju na proizvode brenda. ONE WAY će se nastaviti bez prekida da ispunjava svoje ugovorene obaveze prema vrhunskim takmičarima kako bi se iskoristila sinergija izmedu dva glavna nordijska brenda u budućnosti.

 

Komentari