Vesti Ski centar Kožuf dobio nove vlasnike

Ski centar Kožuf dobio nove vlasnike

Kožuf (MKD) | 15.11.2010. | Izvor: http://a1.com.mk Владимир Тевчев
kozuflogo150

Kategorije

Najavljena je investicija od fantastičnih 200 miliona evra. Apartmani, hoteli, vodeni park, sportski tereni, spa centar i nove žičare je deo onoga sto ce se izgraditi a deo od toga i do marta naredne godine.

Novi vlasnici su danas u Kavadarcima predstavili Ugovor u pruzimanju ovog ski centra.

"Veoma smo uzbuđeni da će mo biti deo ovog projekta, vidimo ogroman potencijal za dobru turističku ponudu tokom godine. Biće pobuđen je veliki interes u okruženju, a i na međunarodnom nivou, a mi smo sigurni da će ski centar Kozuf "biti jedan od najvećih centara za zimski turizam u regionu i šire", rekao je Ben Barker, podpisnik Ugovora, menadžerkomanije "Select Contract" iz Kanade ( www.selectcontracts.com ).

A1 televizija saznaje da iza svega stoji korporacija iz Dubaija, koja je zvanično novi gazda Kozufa a koja se sastoji od Engleza indijskog porekla i kanadskih hotelijera.

U ski centu Kožuf vide ogroman potencijal za turizam zbog pogodne klime i blizine Egejskog mora.

Za gradonačelnika Kavadarca, ova investicija je i razvojna šansa za Kavadarce i Đevđeliju, jer je planirano zaposlnje oko 1.200 ljudi. Sada je jedini problem put do ski centra.

"Na lokalnoj samoupravi i državi ostaje da u narednom periodu iznađu najbolji način za realizaciju projekta pristupnih puteva do ski-centar "Kozuf", rekao je Aleksandar Panov, gradonačelnik Kavadaraca.

Ski centar Kozuf je otvoren pre tri godine i najavljen je kao jedan od najlepših na Balkanu. Ali, nedostatak para je usporila svoj razvoj.

Tu je već izgrađeno nekoliko malih hotela, a montirana je i jedna od najvećih žičara na Balkanu. Novi vlasnici za ski centar "Kozuf" najavljuju čudo zimskog turizma na Balkanu.

Komentari