Vesti SK Niš - Obeležen uspešan završetak predhodne sezone

SK Niš - Obeležen uspešan završetak predhodne sezone

Niš | 28.06.2012. | skinis.org.rs
sknis133na

Najsvestraniji ski klub u zemlji, SK Niš, obeležio je završetak uspešne sezone svečanom sednicom Skupštine kluba u prekrasnom ambijentu ski kuće u Turističko-rekreativnom kompleksu Bojanine vode. Članovima skupštine je predstavljen detaljan izveštaj o urađenom poslu u prethodne dve godine, a prikazani su i elementi plana rada do 2014. godine. Svi aktivni takmičari SK Niš su nagrađeni prigodnim poklonima.

Već duže vreme, aktivnosti SK Niš su vezane za tri osnovna stuba: treninzi i učešća na takmičenjima, organizacija vrhunskih takmičenja i razvoj TRK Bojanine vode. I prethodne godine, u sva tri segmenta, ostvareni su fantastični rezultati.

Klub je posvećen misiji da stvori najbolje moguće uslove za napredak naših malih skijaša, a to je demonstrirao angažovanjem jednog od najboljih trenera koji su zadnjih godina radili u Srbiji – Ognjena Dragoljevića, bivšeg trenera juniorske i seniorske selekcije BiH. Iako u sportskoj ekipi dominiraju cicibani, klub je ove godine ostvario ekipno treće mesto u zemlji. Na takmičenjima Alpskog Kupa SSS je nastupilo 25 takmičara, osvojeno je 10 zlatnih, 6 srebrnih i 13 bronzanih medalja. Najperspektivnija srpska cicibanka, Petra Veljković (rođ. 2001) je na takmičenju Pokal Rok Petrovič, u Kranjskoj Gori, osvojila 11. mesto, u konkurenciji 68 cicibanki iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije i Austrije, sa samo 1.5 sekundom zaostatka za trećom. Naš najbolji skijaš, junior Mladen Pešić je ostvario najbolje rezultate u FIS takmičenjima u istoriji kluba – 69 bodova u slalomu i 90 bodova u veleslalomu.

Osmi FIS Evrobalkan Kup je ove godine na Staroj planini ugostio 57 takmičara iz 13 zemalja. Po prvi put u novijoj istoriji srpskog skijanja, organizovana je FIS trka u veleslalomu. Vrhunsku organizaciju trke, delegat FIS-a je okarakterisao najboljim mogućim ocenama.
Posle nekoliko sušnih godina, TRK Bojanine vode su ove godine aktivno radile dva meseca, iako sa ograničenim kapacitetom (radili su samo dečiji ski liftovi - vučnice).

Skupštini kluba su predstavljeni i osnovni elementi sportskih ciljeva (uključujući i načine za njihovo ostvarivanje) za naredne dve godine rada kluba: povećanje broja takmičara, formiranje nezavisne “B” ekipe, razvoj škole skijanja i razvoj materijalne infrastrukture za realizaciju sportskog programa. Očekuje se da se ostvarenjem ovih ciljeva sačuvaju ostvarene pozicije u srpskom skijanju, a da se niški cicibani približe drugom mestu u ekipnoj konkurenciji. Pored toga, klub će tražiti i međunarodnu afirmaciju u regionu, češćim učešćem na regionalnim i međunarodnim takmičenjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Ocenjeno je da je vreme za novu prekretnicu u organizaciji FIS Evrobalkan Kupa, koji je zadnjih godina postao afirmisano međunarodno takmičenje. Naime, izražena je jaka volja za organizacijom prvog Evropa Kup takmičenja u savremenoj istoriji srpskog skijanja. Pored toga, klub će svoja organizaciona iskustva i znanja iskoristiti i da započne tradiciju organizovanja jake, međunarodne cicibanske trke – nezvaničnog otvorenog prvenstva Balkana u skijanju za cicibane.

Konačno, Skupština je prihvatila inicijativu Upravnog odbora SK Niš da se otvore razgovori sa predstavnicima Grada Niša o daljem razvoju TRK Bojanine vode, prema modelu privatno-javnog partnerstva.

 

Komentari