Vesti SK Midžor, Knjaževac - Intenzivne pripreme za takmičarsku sezonu

SK Midžor, Knjaževac - Intenzivne pripreme za takmičarsku sezonu

Knjaževac | 31.10.2016. | SK Midžor
SK Midzor Knjazevac 800x486

Odmah po završetku sezone 2015/16 takmičari Smučarskog kluba Midžor iz Knjaževca započeli su pripreme za takmičarsku sezonu 2016/17. koja će biti drugačija od predhodnih jer će klub po prvi put ima ti čak tri FIS takmičara.

Uz stalan kondicioni trening takmičari su odradili do sada četri do pet glečerska treninga. Ovih dana (06.11.2016.) ponovo se vracaju u bazu na glečerskom skijalištu Molltaler u Austriji gde će finiširati pripreme za novu sezonu koja za FIS takmičare počinje krajem novembra na trkama u Italiji i Austriji.

Mihajlo Đorđević (1999 god.) trenutno je na FIS kampu (od 16.10. do 12.11.2016.) koji se održava na glešeru Stubai i Pitztal u Austriji. Mihajlo je dobio pohvale organizatora za odgovoran i savestan rad na kampu. U klubu kao i u Juniorskoj reprezentaciji Srbije očekivanja su da u svojoj drugoj godini FIS takmičenja ostvari što bolje bodove.


Po prvi put Marta Dinić (2000 god.) i Mateja Minić (2000 god.) apsolutni prvaci Srbije u Alpskim disciplinama startovaće u FIS kategoriji. Klub od njih kao najmlađe u toj kategoriji takođe očekuje dobre početne bodove.

Dobre rezultate klub očekuje i od Veljka Vladimirovića (2001 god.) u  kategoriji U16, Aleksandra Djorđevića (2002 god.) u kategoriji U16 i Janka Ilića (2003 god.) u kategoriji U14 od kojih se očekuje da sa reprezentacijom Srbije izbore učešće na međunarodnim FIS dečijim trkama.

Klub dosta očekuje, u smislu napredka, od cicibana Pavla Đorđevića (2005 god) i Nikole Milanovića (2006) koji takođe vredno i marljivo rade na poboljšanju tehnike skijanje.

Naš jedini parolimpijac Luka Bilčar posle zastoja u nabavci potrebne opreme za koji dan kreče sa pripremama, a prve trke ga očekuju vrć krajem novembra u ski arena u Holandiji.

Sa takmičarima kluba rade šef stručnog štaba Igor Štros, Matic Jeraša (deo programa Janka Ilića) i Damir Kaprić.

Po izradi i usvajanju strategije za razvoj skijaškog sporta u Knjaževcu biće uključeni u rad sa novim mladim skijašima bivši
uspešni takmičari kluba i licencirani instruktori skijanja. Klub je uspostavio odličnu saradnju sa Dečijom Akademijom za sport "Super Junaci" i planira da kroz njen rad selektira određen broj novih takmičara kluba.

Nažalost zbog nedostatka novca Skijaški Savez Srbije nije u mogućnosti da konkretno pomogne mlade (junior) FIS takmičare i reprezentativce Srbije. Ipak postoji nada i realno očekivanje da će SSS iznaći mogućnost da finansira troškove učešća na trkama do 31.12.2016. u Italiji, Austriji, Sloveniji i zemlje regiona.

                Za ski portal Skijanje.rs - Zoran Jenic Fića, Predsednik SK Midžor Knjaževac


Komentari