Vesti Sjenica - Završeni zemljani radovi na ski centru Žari

Sjenica - Završeni zemljani radovi na ski centru Žari

Sjenica | 09.07.2013. | skijanje.rs
sjenica1a2

Kategorije

Na budućem nordijsko - alpskom skijaškom centru Žari na planini Koritnik, udaljenom 7km od Sjenice, radovi i dalje traju. Odrađeni su zemljani radovi na stazama za skijaško trčanje i biatlon u dužini od 1, 2, 3, 4 i 5 km. Na stazi od 2 km urađena je kamena podloga a zatim je nasut i tamponski sloj tako da je spremna za asfaltiranje. Time će se u Srbiji dobiti prva "Rollerban" staza namenjena za letnje pripreme takmičara u skijaškom trčanju i biatlonu.

Uređen je i startno ciljni prostor, a pored njega za potrebe biatlon takmičenja uređuje se i strelište na 1235 m/nv. Urađeni su potrebni zemljani kao i minerski radovi kojim je definisan profil strelišta kojima će biti ispunjene sve potrebne tehničke i bezbedonosne norme. Predstoji betoniranje vatrene linije. Nažalost, dalji radovi na asfaltiranju i betoniranju zavise od obezbeđenja potrebnih finansijakih sredstava.

Na ski centru Žari, koji se prostire od  1200 do 1470 m/nv, uređuje se i staza za alpsko skijanje dužine 1200m, visinske razlike 270 m/nv duž koje će biti postavljen ski lift dobijen od JP Skijališta srbije. Radi se o ski liftu tipa tanjir sa Kopaonika, demontiranom sa staze Gobelja greben, i koji je već dovežen u Sjenicu. Želja je da ovaj ski lift bude postavljen do početka zime.

Sve radove na ski centru Žari sprovodi Ustanova za sport Opštine Sjenica na čelu sa direktorom Mirsadom Hodžićem, inače nekada veoma iskusnim takmičarem i reprezentativcem u skijaškom trčanju i biatlonu.

Pogledajte kako su tekli minerski radovi. Video sa sajta Sjenica.com

 

 

Komentari