Vesti Sjenica - Preminuo Murat Garibović, trener nordijskog skijanja

Sjenica - Preminuo Murat Garibović, trener nordijskog skijanja

Sjenica | 02.05.2015. | akter.co.rs
muratgaribovic480

Nekadašnji predsednik Komisije za nordijsko skijanje pri Skijaškom savezu Srbije, Murat Garibović preminuo je u subotu 02. maja 2015.  u 50. godini u Sjenici, posle duge i teške bolesti. Rođen je 08. sptembra 1965. godine u Sjenici.

Pored toga što je bio osnivač i trener Sjeničkog kluba, takođe je bio i trener Srpskog reprezentacije u nordijskom skijanju. Ovaj dugogodišnji trener Skijaškog kluba "Jelenak" iz Sjenice, koji je 2010. godine sa troje svojih takmičara učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, poslednjih godina bio je posvećen radu u sjeničkom ski klubu "Amar Garibović". 

Taj sportski kolektiv nosi ime po Muratovom sinu, olimpijskom reprezentativcu Srbije u skijaškom trčanju, koji je 2010. godine tragično stradao u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj na svoj 19. rođendan.

Pokojni Murat je stvorio gotovo sve smučarske asove iz Sjenice, mnogi od njih, postali su vrhunski takmičari. Osvojili su njegovi nordijci bezbroj odličja na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, nastupali i na Prvenstvima Evrope i sveta.

Jedan period je bio i gradski menadžer, direktor Ustanove za sport i kulturu, a do novembra prošle godine  bio je direktor Turističke organizacije Sjenice.

Bio je organizator mnogih skijaških takmičenja od memorijalnih kupova do Prvensatva Srbije, a treba istaći i da je organizovao i prvu FIS roller ski trku u Srbiji.

Murat Garibović će biti sahranjen u nedelju 03. maja u Sjenici.
--------------------------------------------------------

VIDEO: Najava Petog memorijala "Amar Garibović" - Sjenica 09.01.2015.

 

Komentari