Vesti SES kup - Marko Vukičević dva prva mesta u veleslalomu

SES kup - Marko Vukičević dva prva mesta u veleslalomu

Monte Spicco. Ita | 18.12.2012. | MT,MB
markovukicevicsescup17122012640

Na SES (Small European Ski) kupu Malih Evropskih skijaških nacija koji se od 16. do 19. decembra 2012. održao u italijanskom ski centru Monte Spicco - Speikboden nastupili su reprezentativci Srbije i ostvarili odlične rezultate. 16. i 17. decembra su vožene trke veleslaloma a 18. i 19 decembra trke slaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Marko Vukičević je osvojio zlatnu medalju na obe trke veleslaloma. U trci slaloma drugog dana Strahinja Stanišić je osvojio bronzu napravivši najbolje bodove u ovoj sezoni 50,28. Marko Stevović je na istoj trci zauzeo 4. mesto. Nastupali su i Andrija Vuković i Mladen Pešiuć, ali nisu uspeli da ostvare plasmane.

U ženskoj konkurenciji, boje Srbije branila je Maša Janković koja je na veleslalom trkama zauzela 23. mesto prvog dana, odnosno 32. mesto drugog dana takmičenja.

Na ovim trkama se istakla repretentativka BIH Žana Novaković, članica ski kluba Jahoriina, koja je na prvom veleslalomu zauzela 1. mesta a na drugom je bila četvrta. Na današnjem slalomu Žana je zauzela 7. mesto.

Sutra je na programu još jedna trka slaloma. FIS SES kup Malih evropskih ski Nacija inkorporiran je u niz FIS trka koje se održavaju u ovom ski centru.

Galerija slika

Komentari