Vesti Semmering - Prva pobeda Veronike Velez-Zuzulove u karijeri

Semmering - Prva pobeda Veronike Velez-Zuzulove u karijeri

Semmering, Aus | 29.12.2012. | b92
Veronika Velez Zuzulovar560

Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova došla je do prve pobede u karijeri, pošto je slavila na četvrtom slalomu sezone, voženom u austrijskom Zemeringu. Ona je do prvenca došla ukupnim vremenom od 1:37.28 minuta, sa jednom desetinkom prednosti u odnosu na domaću skijašicu Katrin Cetel.

Njima dvema se na podijumu pridružila vodeća u generalnom plasmanu Tina Maze, dok je najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović takmičenje završila već u prvoj vožnji.

Posle prve vožnje u vođstvu je bila Tina Maze, sa 55 stotinki prednosti u odnosu na Slovakinju, dok je Cetelova bila treća sa 86 stotinki zaostatka. Nevena Ignjatović je bila 40, sa više od četiri sekunde slabijim vremenom od onog koje je postavila slovenačka skijašica, pa je nije obezbedila plasman u drugu vožnju.

U nastavku, Cetelova je odskijala odlično, ali je Velez-Zuzulova bila sjajna i lako je pomerila miljenicu domaće publike sa čela. Poslednja na stazi bila je Maze, koja je izgubila dosta vremena duž staze i morala je da se zadovolji trećim mestom. Četvrta je bila Nemica Marija Hefl-Riš, ispred Marije Pietile-Holmner iz Švedske, sunarodnice Kristine Gajger, Finkinje Tanje Poutiainen i Irene Kurtoni iz Italije. Među prvih deset plasirale su se i Vendi Holdener iz Švajcarske i Šveđanka Zeresa Borsen.

Zahvaljujući trećem mestu na poslednjoj trci u 2012. godini, Tina Maze je povećala svoju prednost u generalnom plasmanu i sada na čelu ima 1.059 bodova, a prati je Hefl-Rišova sa 632. U poretku slaloma Slovenka je takođe vodeća sa 230 bodova, samo šest manje takođe od nemačke skijašice.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se 1. januara paralel slalomom u Olimpijskom parku u Minhenu.

Komentari