Vesti Schladming 2013 - Tesa Vorli šampionka u veleslalomu

Schladming 2013 - Tesa Vorli šampionka u veleslalomu

Schladming, Aus | 14.02.2013. | b92
vorli14022013

Francuska skijašica Tesa Vorli osvojila je zlato u veleslalomu na Svetskom prvenstvu u Šladmingu, u ukupnom vremenu od 2:08.06 minuta. Vorlijeva je do titule došla sa više od sekunde od Slovenke Tine Maze, koja je branila titulu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našla Ana Feninger iz Austrije.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović bila je 41, sa 11 sekundi zaostatka u odnosu na Vorlijevu, dok Veronika Tomić i Maša Janković nisu uspele da završe prvu vožnju.

Vorlijeva je do zlata došla veoma dominantno, pošto je bila najbolja i u prvoj i u drugoj rundi. Francuskinja je u prvoj vožnji za 52 stotinke ostavila iza sebe Austrijanku Katrin Cetel, dok je Feningerova bila još 33 stotih delova sekunde dalje. Maze je tada bila četvrta, sa više od sekunde zaostatka.

U nastavku, Slovenka je odskijala mnogo bolje i pa je uspela da osigura ostanak na čelu sve dok Vorlijeva nije došla na red. Sjajna Francuskinja je napravila nekoliko grešaka duž staze, ali njena prednost i pobeda nijednog trenutka nisu dovedeni u pitanje, pa je odmah po njenom prolasku kroz cilj usledilo veliko slavlje.

Iza Vorlijeve, Maze i Feningerove, sledila je Cetelova, ispred Šveđanke Fride Hansdoter, Mikaele Šifrin iz Sjedinjenih Država, Švajcarkinje Lare Gut i Mari-Mišel Ganjon iz Kanade. Prvih deset kompletirale su Nemica Marija Hefl-Riš i Ana Drev iz Slovenije.

Ignjatovićeva je posle prve vožnje imala 46. vreme, a u drugoj je uspela da napreduje, ali je zbog lošeg stanja staze njen zaostatak bio preko deset sekundi. Za razliku od nje Tomićeva i Jankovićeva nisu uspele da završe ni prvu vožnju u konkurenciji oko 140 skijašica.

Na Svetskom prvenstvu u petak je na programu muški veleslalom, dok je poslednja trka za skijašice, slalom, zakazana za subotu.

Komentari