Vesti Schladming 2013 - Srbija sa osam takmičara

Schladming 2013 - Srbija sa osam takmičara

Schladming,Aus | 09.02.2013. | zurnal.rs
srbschladning480

Reprezentacija Srbije će imati rekordnih osam takmičara (petorica muškaraca i tri devojke), ali i tri trenera. Na snežni Mundijal naša selekcija stiže 12. februara - potvrdio je Milan Božić, generalni sekretar SSS, koji je izdiktirao spisak reprezentativaca.

U muškoj konkurenciji boje Srbije braniće Marko Vukićević (20), Andrija Vuković (19), Strahinja Stanišić (17), Marko Stevović (17) i Mladen Pešić (18).

– Nemamo takmičara u finalnoj trci, što znači da će za tako nešto morati da prođu kvalifikacije. U veleslalomu će voziti Vukićević, Vuković, Stevović i Stanišić, a u slalomu Vukićević, Vuković i Pešić. Strahinja Stanišić i Marko Stevović iz Šladminga otputovaće na zimski EJOF u rumunski Brašov – objasnio je Božić i dodao da će Viktor Raković, još jedan mladi srpski skijaš, tokom prvenstva boraviti u kampu austrijske Federacije.

Najviše se očekuje od Nevene Ignjatović.

– Ne opterećujemo nikoga rezultatima, ali je logično da se od Nevene očekuje najviše. Ona, ali i 18–godišnje Viktorija Tomić i Maša Janković voziće veleslalom i slalom.

Komentari