Vesti Schladming 2013 - Prvi treningu spusta

Schladming 2013 - Prvi treningu spusta

Schladming, Aus | 07.02.2013. | sportnet
cecd89c4e5

Na Svetskom prvenstvu u skijanju koje se održava u Schladmingu četvrtak je slobodan dan, ali skijaši i skijašice nisu imali odmor. Na rasporedu su bili treninzi spusta u obe konkurencije.

Uoči superkombinacije skijašica koja je na rasporedu u petak i spusta skijaša koji će se održati u subotu, na ovim trening trkama takmičari su se upoznavali sa stazom. Skijašima je ovo bio prvi trening spusta dok je skijašicama bio drugi, nakon što su dan ranije po prvi put izašle na stazu.

Najbolje vrijeme u muškoj konkurenciji ostvario je Austrijanac Hannes Reichelt koji je ostvario 11 stotinki bolje vreme od drugoplasiranog Italijana Dominika Parisa kao i 35 stotinki bolje vreme od još jednog Italijana Christofa Innerhofera. Trku je završilo 80 skijaša, a do cilja nisu došli samo Slovenac Rok Perko i Ukrajinac Rostislav Feščuk.

I kod skijašica Austrija je imala najbržeg takmičara. Regini Sterz je za 16 stotinki iza sebe ostavila zemljakinju Annu Fenninger i za 36 stotinki Marianne Kaufmann-Abderhalden iz Švajcarske. 55 takmičarki je došlo do cilja, a to nije uspelo Alice McKennis iz SAD-a, Fraenzi Aufdenblatten iz Švajcarske i Kristini Saalovoj iz Slovačke.

U petak skijašice nastupaju u superkombinaciji dok će skijaši odvesti drugi trening spusta.

Komentari