Vesti Schladming 2013 - Marsel Hiršer osvojio zlato u slalomu

Schladming 2013 - Marsel Hiršer osvojio zlato u slalomu

Schladming, Aus | 17.02.2013. | b92
hischer

Austrijski skijaš Marsel Hiršer osvojio je zlato u slalomu pred svojim navijačima na Svetskom prvenstvu u Šladmingu, koje je završeno upravo tom trkom. Hiršer je do titule svetskog šampiona došao ukupnim vremenom od 1:51.03 minuta, sa 42 stotinke prednosti u odnosu na Feliksa Nojrojtera.

Slavlje domaćih navijača kompletirao je Mario Mat, koji je bio treći, sa 65 stotih delova sekunde slabijim vrmenom od Hiršerovog.

Hiršer, koji je zbog povrede propustio prethodno Svetsko prvenstvo u Garmiš-Partenkirhenu, nadoknadio je sve u Šladmingu, pred preko 30.000 navijača. 24-godišnji Austrijanac je još jednom pokazao da je trenutno najbolji slalomaš današnjice i tako je doneo svojoj zemlji jedino pojedinačno zlatno odličje na šampionatu.

Aktuelni osvajač velikog Kristalnog globusa bio je najbrži posle prve vožnje, a sledili su ga upravo Nojrojter i Mat. U drugoj vožnji, redosled je ostao isti, ali su sva trojica odlično odskijali, a posebno Hiršer. Austrijanac je izgubio malo prednosti u odnosu na Nojrojtera na polovini staze, ali je bio maestralan u donjem delu i zasluženo ga je nadmašio.

Četvrto mesto na kraju je zauzeo Andre Mirer iz Švedske, a iza njega su sledili Hrvat Ivica Kostelić, Aleksi Pinturo iz Francuske, Nemac Fric Dopfer i Jens Bigmark iz Švedske. Među prvom desetoricom našli su se još jedan Šveđanin Matijas Hargin i Mitja Valenčič iz Slovenije.

Komentari