Vesti Schladming 2013 - Austriji timsko zlato u paralel slalomu

Schladming 2013 - Austriji timsko zlato u paralel slalomu

Schladming, Aus | 12.02.2013. | b92
schladmingteameven

Reprezentacija Austrije trijumfovala je na timskom takmičenju, paralel slalomu, na Svetskom prvenstvu u Šladmingu. Prvo zlato selekciji domaćina doneli su Nikol Hosp, Mihaela Kirhgaser, Karmen Talman, Marsel Hiršer, Marsel Matis i Filip Šerghofer, koji su u finalu slavili protiv Šveđana.

Boje Šveđana su branili Natali Eklund, Frida Hansdoter, Marija Pietile-Holmner, Jens Bigmark, Matijas Hargin i Andre Mirer.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se nemački skijaši Lena Dir, Marija Hefl-Riš, Veronik Hronek, Fric Dopfer, Štefan Luic i Feliks Nojrojter. Tim Nemačke je u borbi za treće mesto bio bolji od Kanade.

Austrijski tim je u prvom kolu, osmini finala, bio slobodan, a na putu do zlata slavio je redom protiv Slovenaca i Nemaca. S druge strane, Šveđani su na startu bili bolji od Finske, a potom i od Sjedinjenih Država i Kanade.

Na Svetskom prvenstvu u Šladmingu sreda je slobodan dan, dok u četvrtak skijašice očekuje takmičenje u veleslalomu. Skijaši će dan kasnije skijati u istoj disciplini.

Komentari