Vesti Sastanak Inicijative za spas Popove Šapke sa Pemijerom Makedonije Zoranom Zaevom

Sastanak Inicijative za spas Popove Šapke sa Pemijerom Makedonije Zoranom Zaevom

Popova Šapka, MKD | 16.02.2019. | FB srana Ski club Ljuboten
sapka 960

Inicijativa "Da spasimo Popovu Šapku" sastala se u utorak 12. Februara 2019. sa Premijerom Makedonije Zoranom Zaevom i njegovim saradnicima kako bi razgovarali o problemima, kao i o načinima za konsolidaciju i razvoj ski centa Popova Šapka.

Nakon što je saslušao izjave predstavnika Inicijative o situaciji na Popovoj Šapki, premijer je najavio šta Vlada planira da uradi za konsolidaciju i dalju razvoj Popove Šapke:

- Ekonomski savet Vlade odlučio je da se Ski centar Popova Šapka, kojim upravlja ELEM, preko ELEMTURS dooel, transformiše kroz koncesioni ugovor sa svetski poznatim partnerom u oblasti Ski centara. Na osnovu toga pokrenuta je procedura, što je za ovaj postupak neophodan preduslov, za angažovanje renomirane konsultantske kuće za izradu studije izvodljivosti. Nakon toga slijedi objavljivanje Javnog oglasa za koncesiju.

 - Vlada će se obratiti Opštini Tetovo da obustavi privremeno pokrenutu proceduru za usvajanje urbanističkog plana za vikend naselje Popova Šapka, i da se sa planiranjem nastavi nakon što se izradi Studija opravdanosti, kako bi dokumenti međusobno bili usaglašeni.

Inicijativa "Da spasimo Popovu Šapku" je Premijeru i Vladi makedonije dostavila sledeće zahteve:

1. Da se hitno firmi ELEM oduzme upravljanje turističkim centrom Popova Šapka.

2. Odgovornost prema Vladi od strane rukovodećeg osoblja ELEM-a zbog nesvesnog upravljanja Centrom.

3. "Ekpresno" stopiranje u procedure za usvajanje urbanističkog plana za vikend naselje SRC Popova Šapka, da se analizira i izrada nove od strane Agencije za prostorno planiranje.

4. Vlada makedije da u najkraćem roku pripremi međunarodni Javni poziv za Javno-privatno partnerstvo (koncesiju).

5. Od trenutka oduzimanja upravljanja Elema nad Popovom Šapkom, zahteva se od Vlade da u svim postupcima za pripremu Javnog tendera ili slično, konsultuju civilni sektor.

6. Izgradnja nove žičare Tetovo - Popova Šapka.

7. Poziv Premijeru za "neformalnu" posetu Popovoj Šapki.

Izvor:

 

Komentari