Vesti Roller ski - FIS kup "Toše Proeski" 2019. u Kruševu u Makedoniji

Roller ski - FIS kup "Toše Proeski" 2019. u Kruševu u Makedoniji

Kruševo, MKD | 23.08.2019. | krushevo.com
fis roler kruevo mkd avgust 2019 2 960x584

U Kruševu u Severnoj Makedoniji se od 23 - 25. avgusta 2019. održava FIS Roller ski kup "Toše Proeski". Na programu letnje verzije skijaškog trčanja su trke u muškoj i ženskoj konurenciji u disciplinama sprint i distanca, a održaće se na regonalnom putu Kruševo - Krivogoštani. Sve trke se voze slobodnim stilom.

Takmičenje se održava u čast makedonskog pevača Tošeta Proeski, a nastupiće takmičari iz Makedonije, Grcke, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Prvog dana u petak 23. avgusta održavaju se trke u disciplini Sprint na 1,2km.
Od 09 sati najpresu se vozile kvalifikacije, a zatim i finalne trke, a na njima su najuspešniji bili takmičari Srbije iz Ski kluba Zvezda - Zlatibor i to: Miloš Milosavljević u muškoj i Anja Ilić u ženskoj konkurenciji.
Od 18 sati je ceremonija svečanog otvaranja koja će se održati u Spomen kući Toše Proeski kome će prisustvovati ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i gradonačelnik Kruševa Tome Hristoski.

Anja Ilić i Miloš Milosavljević u Kruševu 23.08.2019.

Drugog takmičarskog dana, u subotu 24. avgusta, na programu je "Uphill" na distanci od 6 km za žene kao i 12 km za muškarce. Svoje FIS trke voziće i mlađe kategorije takmičara (CHI- Children uphill trke) u obe konkurencije na distancama 3 i 2 km.

Trećeg takmičarskog dana, u nedelju 25. avgusta, na programu je "Uphill" na distanci od 5 km za žene kao i 10 km za muškarce. I ovog dana svoje FIS trke voziće i mlađe kategorije takmičara (CHI- Children uphill trke) u obe konkurencije na distancama 3 i 2 km.

Organizatori takmuičenja su Skijaški savez Severne Makedonije i Skijaški klub "Olimpik" Kruševo uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za omladinu i sport, Opštine Kruševo i Opštine Krivogštani.



    Foto By Toni

Galerija slika

Komentari