Vesti Rajkovo - Stavljena tačka na sanaciju lifta

Rajkovo - Stavljena tačka na sanaciju lifta

Rajkovo, Majdanpek | 20.08.2013. | rajkovo.com
rajkovo1800x486

Danas, 20.8.2013. godine, nakon što je urađena i poslednja stavka na sanaciji ski lifta, a radi se o podmazivanju transportnog užeta, izvršena je primo-predaja izvršenih radova, tj. sanacije ski lifta. Ovime je, nakon dosta problema i zastoja, završena jedna od krucijalnih stvari neophodnih za revitalizaciju majdanpečkog ski centra.

Sledeći prioriteti su pronalaženje rešenja u vezi sa tabačem, sankama i teretnim vozilom. U ovom smislu očekuje se pomoć opštine Majdanpek, Rudnika bakra Majdanpek i svih potencijalnih partnera.

Narenih dana, na sednici Opštinskog veća, očekuje se formiranje komisije čije će zaduženje biti utvrđivanje kratkoročnih i dugoročnim mera, radi primene istih sa ciljem stavljanja u funkciju ski centra Rajkovo, nakon dugih osam neskijaških godina.

Pored navedenog, za nekoliko dana se na ski centru Rajkovo očekuje start omladinskog volonterskog projekta "Mladi su zakon". Isti se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Vlade Republike Srbije i NVO Resurs centar Bor, i ima za cilj uređenje enterijera montažnih objekata, čija je funkcionalnost neophodna za kvalitetan rad skijališta. Projekat će voditi neformalna omladinska grupa "Ski entuzijasti-volonteri Rajkova".

 

 

Komentari