Vesti Rajkovo - Pukla sajla na žicari ski centra kod Majdanpeka

Rajkovo - Pukla sajla na žicari ski centra kod Majdanpeka

Majdanpek | 17.01.2017. | blic.rs
krenulo je 29012017

Sezona na ski centru „Rajkovo" kod Majdanpeka počela je sa kvarovima. Naime, samo par sati nakon zvaničnog otvaranja sezone, kojoj je prisustvovalo oko 200 skijaša iz ovog grada, nastao je prvi problem na ski liftu.

- Kada smo počeli sa radom sajla je pukla na četvrtom stubu. Intervenisali smo odmah, i ekipa je uspela da otkloni kvar – kaže Milomir Maric, direktor SRC „6. avgust" Majdanpek.

Otklanjanje ovog kvara nije bila jedina prepreka zaposlenima na održavanju skijališta, s obzirom da je ubrzo nakon toga žičara pukla na petom stubu.

- Sve je funkcionisalo sve dok nam nije javljeno da je opet nastao isti problem samo par stotina metara dalje. Sutra će ekipa radnika pokušati da otkloni i ovaj kvar i nadam se da će se sezona skijanja normalizovati u našem gradu – dodaje Marić.

Pored problema sa žičarom, veliki problem predstavlja i tabač snega koji je u kvaru.

- Utabali smo sneg iako je tabač pokvaren, kočnice ne funkcionišu dobro i opasnost je velika, ali smo obavestili firmu koja je zadužena za održavanje mašine i uskoro se očekuje njihov dolazak – kaže Marić.

Inače, ski centar "Rajkovo" od Majdanpeka je udaljen svega 7 kilometara, raspolaže sa dve staze od 1.200 i 700 metara i do pre nekoliko godina bio je mesto okupljanja skijaša iz mnogih gradova istočne Srbije. Jedna od prednosti u odnosu na veće zimske centre je i niska cena ski-pasa, koja za odrasle iznosi 300, a za decu samo 100 dinara. Ono što je takođe bitno je da snega ima dovoljno, a sudeći prema prognozi meteorologa narednih dana može se očekivati i dodatni porast visine snežnog pokrivača.

 

Komentari