Vesti Rajkovo, Majdanpek - Za pokretanje skijališta treba rešiti još nekoliko problema

Rajkovo, Majdanpek - Za pokretanje skijališta treba rešiti još nekoliko problema

Rajkovo, Majdanpek | 01.02.2014. | FB Pokrenimo Rajkovo
rajkovo593

U petak 31.01.2014. je urađeno treće tabanje snega. Na strmoj stazi ga ima vrlo malo, nedovoljno za puštanje u rad te staze. Blaga staza je druga priča. Ukoliko sneg nastavi da pada danas i sutra, uz blage korekcije mogla bi da bude puštena u rad.

A sve pod uslovom da lift bude pokrenut i da vučne naprave sa sidrima budu okačene u toku sutrašnjeg dana. Sve to zavisi od dolaska firme, "Sam ing" iz Bora koja je izvršila sanaciju lifta i koja bi sutra trebalo (morala) da lift preda SRC-u, uz uputstvo za korišćenje (možda je došlo do nekih izmena u radu).

Takođe, u subotu se očekuje da na ski-lift (stub 3 i 4) budu postavljene stope koje bi sprečavale podizanje transportnog užeta (sajle) u slučaju da ispadne sa koturnih baterija (rolnica) i postavljanje sigurnosne rampe na okretnoj stanici ski-lifta.

Ako sve bude ok, eto nas u nedelju na ski centru. Naravno, konačnu reč o otvaranju i puštanju u rad ski centra donosi rukovodstvo SRC, "6. Avgust".

U hodu bi trebalo rešiti i ostale probleme: nabaviti mreže, znakove, sanke, table, nabavka grejnih tela za kontejnere, uraditi instalaciju u garaži tabača, završiti uređenje "Zlatarinog" kontejnera itd.

Za svaku pohvalu je uspostavljen kontinuitet u čišćenju puta R-104. Kamion "Strabaga" je čistio i deonicu puta ka Donjem Milanovcu.

Sve u svemu, rešiti još nekoliko problema, pa da se pokrene Rajkovo.

 

Galerija slika

Komentari