Vesti Rajkovo, Majdanpek - Povećan kapacitet ski lifta!

Rajkovo, Majdanpek - Povećan kapacitet ski lifta!

Majdanpek | 11.10.2013. | skijanje,.rs
vucne naprave960x583

10.Oktobra 2013. godine, nakon nešto više od mesec dana od potpisa Ugovora o donaciji vučnih naprava za ski centar Rajkovo od strane JP Skijališta Srbije, izvršena je primopredaja istih čime je kapacitet majdanpečkog ski lifta povećan na 60 od ukupno 87 vučnih jedinica.

Ideja o povećanju kapaciteta lifta kroz donaciju vučnih naprava potekla je od neformalne omladinske grupe "Ski entuzijasti-volonteri Rajkova", koja na ski centru Rajkovo sprovodi omladinski volonterski projekat "Pokrenimo Rajkovo". Projekat se sprovodi u okviru akcije "Mladi su zakon-Borski okrug", pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije, u saradnji sa NVO "Resurs centar Bor" iz Bora.

Veliki doprinos ideji dala je majdanpečka lokalna samouprava na čelu sa predsednikom opštine Majdanpek, Dejanom Vagnerom. Uz pomoć opštine i svih ljudi dobre volje, pronađeno je rešenje za transport naprava, koje su uz nesebičan doprinos volontera uskladištene u prostorijama sportsko-rekreativnog centra "6.Avgust", gde će biti zadržane do starta ski sezone 2013/14.

Ovo je veliki pomak za ski centar Rajkovo, koji je u svojoj poslednjoj radnoj sezoni (2005/06.) funkcionisao sa svega 27 vučnih naprava, što je sve kao rezultat stvaralo veliki zastoj u blizini pogonske stanice, odnosno veliki broj skijaša koji su sa nestrpljenjem čekali u redu ne bi li "uzeli" popularno "sidro". Sa kapacitetom koji čini dodatnih 30 vučnih naprava, ovaj problem će u velikoj meri biti rešen.

U proteklih nekoliko dana, na ski centru Rajkovo, rešen je i deo drenažnih problema, čime je napravljen dodatni korak ka konačnom cilju - Ski centar Rajkovo koji nakon 8 godina ponovo uspešno funkcioniše.

Prvi naredni prioritet je svakako rešenje pitanja tabača. U ovom trenutku, razmatra se nekoliko opcija radi rešavanja problema deficita ove mašine. Jedna od mera je svakako i namera o uspostavljanju bliskije saradnje sa lokalnim privrednicima i hotelijerima. Ostaje da se vidi šta će vreme koje je pred nama doneti...


              Za Skijanje.rs iz Majdanpeka, Mladen Đurić

Komentari