Vesti Rajkovo, Majdanpek - Lift prošao test, šta dalje?

Rajkovo, Majdanpek - Lift prošao test, šta dalje?

Rajkovo, Majdanpek | 24.02.2013. | rtvbor.rs
rajkovo130220131

Dok većina ski centara i Srbiji muku muči sa snegom, na ski centru Rajkovo na samo 4 km od centra grada, snega ima 70ak centimetara. U sredu 13. februara 2013, je probno testiran ski lift, a dopisnička ekipa televizije Bor, obisla je ski centar i pokusala da sazna koliki su izgledi da ski centar Rajkovo konačno proradi, i da se na njegovim lepim, zahtevnim i atraktivnim stazama, skija.

Toga dana na Rajkovu u podne, temperatura je -1, snega oko 70 cm, ski lift na velikom ispitu. Miomir Marić - direktor SRC "6.Avgust" je izjavio: -  Posle dužeg vremena uspeli smo da neke stvari privedemo kraju, i ovaj glavni, pogonski deo je završen i trenutno se testira da vidimo ima li nekih problema koje treba ukloniti.

Skijaška sezona na ovim terenima bez tabača je teško održiva. Umesto skupe nabavke novog, teško isplative nabavke polovnog, opredeljenje je da se popravi stari, postojeci.

Na pitanje kakvi su izgledi da se to dogodi u najskorije vreme, Nedjeljko Čavić, upravnik servisa u Rudniku bakra Majdanpek je rekao: Tabac je na moju inicijativu prebačen u Rudnik bakra Majdanpek, da bih blagovremeno mogao da uradim popravku tabača. Na njemu nedostaju mnoge elektro-komponente i hidraulika, koja je pokradena dok je tabač bio parkiran u garaži na Rajkovu. Zatim, potrebna je nabavka delova koju je na sebe preuzela opština, da bi to isfinansirala. Ponude su stigle a od mene i mojih radnika se očekuje da izvrsimo montažu delova, što ćemo nadam se uraditi, čim stignu delovi. Što se tiče hidraulike trebalo bi angažovati Prvu Petoletku, preko koje treba nabaviti delove, da bismo ih mi nakon toga ugradili.

Na pitanje kada se u najboljem slucaju može očekivati sanacija tabača, Nedjeljko Čavić je odgovorio: - Ne mogu da dajem nikakve prognoze, znači, kada stignu delovi. Što se tiče montaže i radnika, to neće biti nikakav problem, mašinska radionica je na raspolaganju.

Probno skijanje na Rajkovu obradovalo je mnoge. Zora Trujić Mirković, zamenik predsednika opstine Majdanpek je izjavila: - Zahvaljujem se svima koji su učestvovali i doprineli ovome, a naročito lokalnoj samoupravi koja je doprinela da se neke stvari pokrenu. Ja se nadam da će u narednom periodu sve biti mnogo bolje i nadam se da će u buduće svi učestvovati u ovom projektu.

Punih 7 godina na Rajkovu nije bilo skijanja, ovo je prilika da se Majdanpek cuje i u drugom svetlu, a Zora Trujić Mirković je  na to dodala: - Da, ovo je prilika da se za Majdanpek čuje u pozitivnom svetlu, posebno taj sportski duh, elan za mlade i starije Majdanpečane i goste iz okoline.

Od zvanicnika, skijasi su recitiji: Ovo je odlicno, u ovom kraju bolja staza ne postoji... rekao je Mladen Ilic, snowboarder.

Ostalo je samo da se ponadamo da će sledećii izveštaj sa Rajkova biti bolji, za skijaše, ljubitelje skijanja i ovaj ski centar.

                    Silvija Vukasinović - novinar

- - - - - - - - -
Nakod desetak dana u kontaktu sa majdanpeckim skijasima i clanovima FB grupe NOVI SKI CENTAR RAJKOVO, saznajemo da proteklih dana se nista značajnije po pitanju nabavke nedostajuće elektro-opreme nije desilo. Možda će naredna nedelja doneti neke novine na ovu temu. U saradnji sa lokalnom samoupravom, pokušava se pronaći rešenje za zaštitu opreme o čemu je u petak bilo razgovora sa zamenicom predsednika opštine Majdanpek, Zora Trujić Mirković.
Došlo je do slaganja po pitanju postavljanja video nadzora koji bi bio iskorišćen i za live-stream website-a www.rajkovo.com a detalji će se znati nakon konsultacija sa predsednikom opštine Majdanpek.

 

Galerija slika

Komentari