Vesti PyeongChang 2018 - Ignjatovićeva 14 u kombinaciji, Stevović i Vukićević bez plasmana u slalomu

PyeongChang 2018 - Ignjatovićeva 14 u kombinaciji, Stevović i Vukićević bez plasmana u slalomu

PyeongChang | 22.02.2018. | B92, Beta
nevena Photo by Tom PenningtonGetty Images

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je 14. mesto u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Ona je trku završila sa četiri sekunde i 21 stotinkom zaostatka za pobednicom Mišel Gizin iz Švajcarske.

Sprska skijašica je do rezultata karijere došla pošto je posle spusta bila na 16. mestu, da bi u slalomu zauzela 10.

Prvo mesto i zlatna medalja pripala je Gizinovoj zahvaljujući sjajnim izdanjima u spustu i slalomu, koje joj je donelo ukupno vreme od dva minuta, 20 sekundi i 90 stotinki.

Srebro je pripalo Šifrinovoj sa 97 stotih delova sekunde zaostatka, dok je Švajcarkinja Vendi Holdener zauzela treće mesto i tako osvojila bronzano odličje sa 1,44 sekunde zaostatka.

Norvežanki Ragnhild Movinkel umalo je osvojila i treću medalju na Igrama u Pjongčangu, pošto je trku završila na četvrtom mestu sa 1,73 sekunde zaostatka, a peta je bila Slovakinja Petra Vlhova.

------------------

Slalom: Stevović i Vukićević bez plasmana, Mireru zlatna medalja

Srpski skijaši Marko Vukićević i Marko Stevović nisu uspeli da završe prvu vožnju, pa su tako ostali bez plasmana u slalomu.

Švedski skijaš Andre Mirer osvojio je zlatnu medalju u slalomu na ZOI u Pjongčangu, dok Marko Vukićević i Marko Stevović nisu uspeli da završe trku.

Mirer je do trijumfa došao u vremenu od jednog minuta, 38 sekundi i 99 stotinki, što mu je najbolji rezultat u karijeri.

On je na taj način postao prvi Švedjanin koji je postao olimpijski šampion u skijanju posle 38 godina, kada je Ingemar Stenmark u Lejk Plesidu osvojio zlata u slalomu i veleslalomu.

Srebrnu medalju osvojio je Švajcarac Ramon Cenhojzern sa 34 stotinke zaostatka, dok se bronzanim odličjem okitio Austrijanac Mihael Mat sa 67 stotih delova sekunde zaostatka za Mirerom.

Trku se obeležile greške glavnih favorita za osvajanje medalja. Prvo je odustao dvostruki osvajač odličja s igrama u Pjongčangu Austrijanac Marsel Hiršer, koji je trku završio već posle nekoliko kapija u prvoj vožnji, da bi potom i Norvežanin Henrik Kristofersen u drugoj vožnji odustao.

On je posle prve vožnje bio na liderskom mestu, ali na kraju nije uspeo da osvojil zlato, jer je pogrešio u drugoj vožnji.

Takmičenja u skijanju završiće se u subotu, kada je na programu alpska kombinacija.

                 Photo by Tom Pennington/Getty Images

 

Komentari