Vesti Prvo okupljanje skijaških sudija u novoj sezoni

Prvo okupljanje skijaških sudija u novoj sezoni

Beograd | 15.11.2015. | SoSSS
sudije2668800x3

Sudijski odbor Skijaškog saveza Srbije je 10. novembra 2015. u prostorijama Saveza održao svoj prvi Sosastanak pred početak takmičarske sezone 2015/2016.

Sastanak je vodio predsednik u ostavci Velin Stanković koji je svim prisutnim sudijama podelio odštampan FIS kalendar i prezentirao aktuelnosti pred početak ove ski sezone.

Kalendar FIS takmičenja je poznat i nalazi se nas FIS-ovom sajtu. Kalendar domaćih takmičenja je još uvek u pripremi. Pored FIS takmičenja za sada se zna da je u planu još pet trka alpskog kupa i Prvenstva Srbije. Kada kalendar domaćih takmičenja Ski savez usvoji, biće poslat svim sudijama na mail, okačiće se na fecebook stranu i podeliti svima na sastanku.

Kalendar će biti okačen i na "google doc" gde će sve sudije moći da se upišu, a na taj način će se imati pregled ko se gde prijavio, ko je koliko trka sudio i ko je bio na kojoj trci. Ako neko od sudija nema pristup internetu moći će da se upiše na sastancima ili prijavom putem telefona.

U sudijskom odboru planiraju da organizuju po jedan sastanak sudija po regionima, gde će im se prezentovati kalendar (kad bude gotov), obnoviti znanje, podsetiti ih na obaveze sudija i popunjavanje kartona.

Sudijski odbor očekuje da im Pododbor za Tehničke delegate Skijaškog saveza Srbije dostavi tumačenja Izmena i dopuna pravila u Alpskom skijanju za sezonu 15/16 što je i dužan da uradi.

Sudijski odbor je organima Skijaškog saveza podneo Izveštaj o radu za sezonu 2014/2015, ali do danas nije dobijen nikakav odgovor - komentar na podneti izveštaj.

Skijaške sudije se okupljaju utorkom od 20h u prostorijama Ski saveza u Beogradu, Svetozara Markovica 7.

 

Komentari