Vesti Prve FIS trke u alpskom skijanju na Afričkom kontinentu

Prve FIS trke u alpskom skijanju na Afričkom kontinentu

Tiffindell, RSA | 31.08.2014. | fis-ski
tiffendell4640

Ski centar Tiffindell je bio mesto održavanja prvih ikada održanih FIS trka u Alpskom Skijanju na africkom kontinentu. Skijalište Tiffindell se nalazi na 3001 metar nadmorske visine na planini Ben Mac Dhui koja je deo južnog Drakensberg planinskog venca (Istocni Kejp).

omm prilikom je 04.i 05. avgusta 2014. od planiranih osam voženo četiri slalomske trke u konkurenciji muškaraca. Četiri trke ženskog slaloma su otkazene. Prvog dana su vožene dve trke, jedna u kategorioji Nacionalnog prvenstva (NC) i jedna kao Nacionalno juniorsko prvenstvo (NJC). Drugog dana su vožene dve trke u kategoriji FIS.

Državno prvenstvo je osvojio Alexander Koell (SWE), dok 18 -godišnji Martin Pitterle (AUT) uzeo titulu u juniorskoj kategoriji. U dodatnim FIS Slalom takmičenjima, Alexandar Koell i Tim Lindgren (SWE) zabeležili su najbrža vremena.

Pored šest međunarodno licenciranih skijaša iz Južne Afrike na ovim trkama su nastupili vrhunski skijaši iz Švedske, Austrije i Slovenije.

Uprkos izuzetno suvoj zimi 2014. u Južnoj Africi i lošeg prirodnog snega, niske temperature su dozvolile da se uz pomoć veštačkog zasnežavanja staze dobro pripreme i pruže odlične uslove za ova takmičenja na skijalištu Tiffindell.

 

Galerija slika

Komentari