Vesti Premijefa filma: We Ride – The Story Of Snowboarding

Premijefa filma: We Ride – The Story Of Snowboarding

Insbruk, Aus | 07.02.2013. | urbanbug.net
0

U Cineplexx Cinemi u Insbruku, 31. januara 2013, održana je svetska premijera dugo očekivanog filma o snowboardingu We Ride:The Story of Snowboarding, snimljenog u Burn produkciji. Na crvenom tepihu okupili su se snowboard pioniri, legende i zvezde u usponu, kao što su Mike Basich, Gigi Rüf, Kevin Pearce, Gian Simmen, Reto Lam, Terje Haakonsen, Ståle Sandbech, Ulrik Badertscher, Werni Stock, Arthur Longo, Oliver Gittler i Emil Ulsletten. Premijera je, ujedno, bila zagrevanje za najprestižnije Big Air snowboard takmičenje Air&Style.

„Večeras su se okupili svi akteri filma, od kojih su neki prvi put pogledali ostvarenje. Bilo je fantastično pratiti njihove reakcije! Ova predivna noć je bila odličan način da se proslavi ceo projekat”, izjavio je režiser filma Orlando von EinSeidel.

„Vozim već 11 godina a sada sam saznao toliko priča o snowboardingu koje nisam znao! Takođe, film sadrži mnogo sjajnih klipova, kao što je prvi freestyle snimak! Bila je čast biti deo ovog fenomenalnog projekta, i naći se u društvu legendarnih vozača koji su me inspirisali da počnem sa ovim sportom“, izjavio je burn vozač koji se pojavljuje u filmu, Ståle Sandbech.
 
Online premijera zakazana je za 24.februara u 19.00h na www.burn.com i www.youtube.com/burn

Burnov dugometražni dokumentarni film We Ride je prvo ostvarenje koje istražuje istoriju snowboardinga, donoseći dramu, kontroverzu i strast koji su doprineli da ovaj sport postane jedan od najdinamičnijih i najbrže rastućih na svetu.
 
Naracija: Jason Lee | Režija:Orlando von Einsiedel i Jon Drever | Produkcija: Grain Media
 
Orlando von Einsiedel je bio profesionalni snowboarder pre nego što se okrenuo filmu. Razvijajući svoj talenat od sportskih video klipova do mainstream filmova, njegovi dokumentarci su osvojili Afriku, Aziju, Ameriku i Arktik, a nastupao je na festivalima kao što su Sundance, IDFA i SXSW. John Drever započeo je karijeru praveći skateboard filmove pre nego što je, 2006.godine osnovao Grain sa Orlandom. Režirao je reklame za neke od najvećih svetskih brendova.
 
Grain je jedna od vodećih britanskih producentskih kuća koja u prethodnih nekoliko godina snimala u više od 70 država, producirala TV reklame, dokumentarne filmove, muzičke spotove i osvojila brojne nagrade.
 
Burn, energetsko piće kompanije Coca Cola, deli kreativnost, strast i slobodu izraza koji se oslikavaju kroz snowboarding. Kroz ovu vezu, burn inspiriše razvoj ovog sporta.

Zvanican trejler:

 

Galerija slika

Komentari