Vesti Popova Šapka, MKD - Ski sezona počela bez novog šestoseda

Popova Šapka, MKD - Ski sezona počela bez novog šestoseda

Popova Šapka, MKD | 19.12.2020. | tetovoinfo.mk
apka otvaranje dec2020 3

U četvrtak 17. decembra počela je skijaška sezona 2020/2021 na skijaškom centru - "Popova Šapka" na Šar planini u Severnoj Makedoniji, prenosi portal tetovoinfo.mk. Žičare su počele sa radom u 9 sati, a skijaške staze su bile već pripremljene da prime skijaše.

 - Skijaški centar je u potpunosti pripremljen i opremljen za nesmetan i siguran rad skijlišta. Izvršene su redovne tehničke pripreme i aktivnosti za početak i tok nove skijaške sezone, obeležene su postojeće staze, a uz pomoć mašina za pripremu skijaških staza pripremljene su i staze za skijanje. Za otvaranje ski sezone radile su žičare „Sv. Ilija" i "Čeripašina" kao i ski liftovi "Aerodrom" i "Ge", naveli su nadležni iz ELEM Toursa, državne kompanije nadležne za skijašku infrastrukturu i oba hoteli „Popova Šapka“ i „Slavija“.

Ističu još da će skijaška sezona zavisiti od vremenskih uslova (obzirom da nema sistem za osnežavanje).

Prvog dana, u četvrtak, korišćenje žičara bilo je besplatno. Novina u ponudi ski centra je mogućnost turističkog razgledanja tokom vožnje tabačom za sneg (ratrakom).

Nova šestosed žičara nije u funkciji.
Građanska inicijativa „Sačuvajmo Popovu Šapku“ smatra da je nedopustivo da tako skupa investicija plaćena novcem iz budžeta ne iskoriste sami građani.

"Za sada žičara sa šest sedišta ne radi iz nekoliko razloga, uključujući i pandemiju. Razmatraju se mogućnosti za dalje", rekao je Zhive Aleksovski, direktor filijale Popova Sapka.

Prošlogodišnja sezonska skijaška karta važiće ove skijaške sezone, a ostale karte ostaju po istoj ceni. Svi koji imaju prošlogodišnje sezonske skijaške karte treba da se jave u hotel „Popova Šapka“ na skijalištu, kako bi mogli da svoje ski karte aktiviraju.

26. februara obeležen je zvanični početak radova na najnovijoj šestosednoj žičari na Popovoj Sapki duž staze od 1391 metar, koja prolazi sa zatvorenim kabinama u kojima ima šest sedišta.

ELEM TOURS filijala Popova Sapka Tetovo, ima dva hotela „Popova Sapka“ i „Slavija“ koji se nalaze na 1707 i 1780 m/nv. Oba objekta imaju ukupni kapacitet od 250 kreveta. Na planini se nalzi i na desetine smeštajnih objekata u privatnom vlasništvu koji nude različite opcije i cene noćenja i ishrane.

Regionalni put Tetovo-Popova Sapka u dužini od 18 km u potpunosti je rekonstruisan 2019. godine.

     Izvor, Foto:  tetovoinfo.mk   A.S.


Komentari