Vesti Ponikve, Mkd - Urađeno osnežavanje i osvetljenje ski staza, nabavljen ratrak

Ponikve, Mkd - Urađeno osnežavanje i osvetljenje ski staza, nabavljen ratrak

Kočani | 21.09.2013. | press24.mk
mkd ponikvavestsneg207

AD MEPSO i kompanija "Energo sistem" izvođač projekta izgradnje snowboard parka u makedonskom ski-centru "Ponikva" uspešno su sproveli testiranje topova za veštačko osnežavanje na stazama Ski centra Ponikve.

AD MEPSO u okviru programa društvene odgovornosti poklonila  je 1 milion evra za izgradnju sistema za veštačko osnežavanje na ski stazama u ski centru "Ponikva". Projekat podrazumeva izgradnju akumulacije za vodu koja će se koristiti za pravljenje veštačkog snega, vodovodnu i energetsku infrastrukturu za prenos vode do ski staza i za pravljenje veštačkog snega. Za tu svrhu kupljeno je pet topova za proizvodnju veštačkog snega, postavljeno je osvetljenje na dve skijaške staze za noćno skijanje i kupljena oprema za postavljanje snowboard parka na ski stazi "Ponikva".

Po projekatu za Ski centar "Ponikva" kupljena je mašina za pripremu ski staza (popularno nazvana "Ratrak") i motorne saonke.

- Ovim projektom u okviru programa društvene odgovornosti AD MEPSO doprinosi obogaćivanju ponude ski centra "Ponikva" pre svega u produženju skijaške sezone i poboljšanju ukupne turističke ponudeu ski centra "Ponikva", navedeo je MEPSO.

      Foto: MIA - Photo servis, Skopje
 

Komentari