Vesti Počinje sezona FIS Svetskog Kupa u alpskom skijanju

Počinje sezona FIS Svetskog Kupa u alpskom skijanju

Soelden | 25.10.2012. | fis, bihski
20111023soelden

Sezona Audi FIS Svijetskog Kupa za 2012/13 godinu obećava bogatu aktivnost koja upravo započinje na Solden-Rettenbach glečeru (AUS) narednog vikenda. Veleslalom za Muškarce i Žene 27. i 28. oktobra će ponuditi takmičarima prve šanse da odmere vlastite mogućnosti nakon šestomesečnog napornog treniranja, na snegu a i van njega. Prve sa trkom startuju skijašice u subotu, dok će skijaši svoj prvi nastup imati sutradin (u nedelju). Oba dana, start prve vožnje je zakazan za 09:30 a druge za 12:45.

Ovo je 15.-ti put da ovaj austrijski glečer dočekuje ucčesnike ovog značajnog takmičenja.

Nakon zvanicne FIS kontrole stanja snega na stazama izvršene 18.oktobra, bez ikakvih oklevanja su date saglasnosti za održavanje oba takmičenja. Markus Mayr, FIS direktor trka za žene, komentarisao je:

“Uslovi na stazi su izvanredni, od vrha do dna. Prognoze vremena za nekoliko dana predvidjaju nešto toplije vreme ali to neće imati uticaja na stazu koja je u izvanrednom stanju.”

Pored takmičenja, “beli cirkkus” na Soeldenu očekuje puni program raznovrsnih aktivnosti. Puno pres konferencija, objava dobitnika nagrade Zlatni skijas (Skier d’Or) za 2012. godinu i drugi različiti događaji će osigurati uzbudljiv vikend na samom startu sezone.

U okviru tradicionalnog FIS Forum Alpinum 2012. koji će se održati u petak, 26.oktobra u 13,30 u Freizeit areni na Soldenu, FIS predsjednik Gian Franco Kasper i Svetski šampioni u ukupnom plasmanu Svetskog Kupa, Lindsey Von (USA) i Marcel Hirscher (AUT) će se susresti sa međunarodnim ski medijima i odgovarati na pitanja koja će im postavljati kao mediator, komentator Eurosporta Nick Fellows.

Komentari