Vesti Počelo skijanje na Besnoj kobili

Počelo skijanje na Besnoj kobili

Vranje | 01.01.2012. | juznevesti.com
besnakobila490x370

Na planinini Besna kobila na jugu Srbije zvanično je otvorena sezona skijanja. Trenutno na planini ima snežnog pokrivača debljine 25 cm. Ljubiteljima skijanja na raspolaganju su dve uređenje ski staze, dužine 480 metara i 250 metara. U funkciji su ski lift kapaciteta 500 skijaša na sat, kao i bebi ski lift za decu i početnike.

Nadležni iz JP Skijalište Besna kobila obezbedili su besplatan prevoz do ove planinske lepotice u periodu od 21. januara do 19. februara 2012. godine. Organizovani polasci su u 8h ispred Gradske crkve, a povratak u 17h ispred Planinarskog doma.

Na Besnoj kobili počeo je da radi renoviran restoran koji posluje u sastavu Planinarskog doma. Restoran je zvanično počeo sa radom 15. novembra.

- Naši posetioci i turisti od sada mogu uživati u novom ambijentu, sa kompletnom uslugom. Trudili smo se da ponudimo jela koja će prema našim očekivanjima postati brend i ono što je prepoznatljivo u ovom kraju. Predjela planinske kuće, pite i samse, kuvana jela ili slatki specijaliteti, kao sto su kuvaričine famozne krofne sa borovnicama ili Fejin kolač, su samo deo bogate ponude. – kaže Dragan Janjić  direktor JP Besne Kobile.

Restoran koji je jedini na ovoj planini renoviran je sredstvima iz donacija.

Detaljnije o skijalištu Besna Kobila ...

Galerija slika

Komentari