Vesti Pobeda Lindzi Von na spustu u Kortini

Pobeda Lindzi Von na spustu u Kortini

Cortina d Ampezzo, ITA | 19.01.2013. | B92

Aktuelna osvajačica Svetskog kupa Lindzi Von trijumfovala je na petom spustu sezone, voženom u italijanskoj Kortini d’Ampeco. Amerikanka je do prve pobede u 2013. godini, pete ove sezone, a 58. u karijeri, došla u vremenu od 1:38.25 minuta.

Drugo mesto, sa 43 stotinke zaostatka, zauzela je vodeća u generalnom plasmanu Tina Maze, dok je treća bila još jedna američka skijašica Lien Smit.

Vrlo brzo posle starta trke, Smitova je došla do vođstva, a kako je vreme odmicalo tek je Maze uspela da je pomeri sa čela. Kada je red došao na favoritkinje, Vonova je duž staze samo povećavala svoju prednost, koja se na kraju ispostavila kao ključna, pošto nijedna od skijašica koje su sledile nije uspela da je nadmaši.

Amerikanka je prvom pobedom po povratku na stazu posle skoro mesec dana pauze pokazala da se polako, ali sigurno vraća na vrh. Ipak, da neće imati lak posao u nastavku borbe za titulu govori i novi sjajni rezultat Maze, koja je bila odmah iza. Sjajni rezultat tima SAD kompletirala je Smitova, a iza su sledile Francuskinja Marion Rolan, Regina Šterc i Ana Feninger iz Austrije i domaća skijašica Elena Fankini. Prvih deset kompletirale su Švajcarkinja Lara Gut, Džulija Mankuzo iz Sjedinjenih Država i španska skijapica Karolina Ruis Kastiljo.

Na čelu generalnog plasmana Maze ima 1.414 bodova, a slede je Nemica Marija Hefl-Riš sa 744 i Feningerova koja je sakupila 630. U poretku spusta, Vonova je prva sa 340 bodova, dok je njena sunarodnica Stejsi Kuk druga sa 211 bodova.

Takmičenje u Kortini d’Ampeco se nastavlja u nedelju superveleslalomom.

Komentari