Vesti Platak, Hrv - Radovi na modernizaciji skijališta

Platak, Hrv - Radovi na modernizaciji skijališta

Platak, Hrv | 22.09.2013. | novilist.hr
bigplatak2

Kategorije

Pre tri godine se počelo sa projektom Platak, najpre sređivanjem imovinsko-pravnih odnosa. Prošle godine je urađena rekonstrukcija žičare Radeševo i baby lifta Pribeniš, a i ski liftovi koji to nisu bili staviće se u funkciju. 

Radovi na infrastrukturnim objektima lokaliteta Platak odnose se na uređenje saobraćajnice i parkirališta na Platku kao i sanacije i proširenja 2,2 kilometra puta od Malog Platka do parkirališta Platak. Put koji se uređuje kroz parkiralište vodiće do Velikog doma gde će se urediti okretnica za autobuse a imaće uređenu javnu rasvetu.

Ove godine u planu je stavljanje u funkciju ski lifta Pribeniš 1 i Tešnje kao i popravka sistema zasnežavanja, a za šta je obezbeđeno 4,3 miliona kuna, od čega će deo biti upotrebljen i za izradu projekata proširenja skijališta. U bliskoj budućnosti u planu je i postavljanje novih ski liftova na Radeševu.

Uz radove koji su u toku kao i ulaganja u žičare, na Platku će u kratkom roku biti uloženo ukupno 15 miliona kuna. Uz spomenute radove, u izradi je i dokumentacija za rekonstrukciju Velikog doma, koji će se urediti tako da zadovoljava uslovee objekta sa tri zvezdice, dok će Mali dom ostati kao planinarski dom.

     Izvor: Novi list - Sanja Gašpert

 

Galerija slika

Komentari