Vesti Planinski skejtbord - Srpski takmičari najuspešniji na evropskom izazovu u Kranju

Planinski skejtbord - Srpski takmičari najuspešniji na evropskom izazovu u Kranju

Kranj, SLO | 21.06.2016. | ATB Novi Sad
kranj slo jun2016 4 800x486a

Poslednji vikend u proleću je bio rezervisan za početak takmičarske sezone u planinskom skejtbordu (Mountainboarding-u) i to na prelepom takmičenju u Kranju. Slovenci su u subotu 18. juna 2016. organizovali svoj drugi evropski izazov - "Dirt Dessert 2016" (European Mountainboard Boardercross Challenge), takmičenje u border krosu na zanimljivoj i uzbudljivoj tristametarskoj stazi. Na startu se pojavilo preko 40 takmičara iz 10ak zemalja, među kojima je bio čak i jedan takmičar iz dalekog Brazila.

Srpski tim je predstavljalo 6 takmičara koji su se nadmetali u svim kategorijama - juniori, devojke, open i master (veterani).

Vremenski uslovi su bili odlični, što je stazu učinilo brzom i uzbudljivom. Neizvesne borbe su se smenjivale jedna za drugom, a sve to je bilo moguće pratiti uživo zahvaljujući online streamingu, do sad ne vidjenom u planinskom skejtbordu.
Naposletku su usledile i finalne borbe i medalje za Srbiju se se nizale jedna za drugom.

Prvo je u juniorskoj kategoriji Todor Jović, inače aktuelni svetski prvak, zasluženo trijumfovao ispred svojih ljutih rivala ali i velikih prijatelja, koji su opet za malo mogli da izgube i od našeg najmladjeg takmičara Marka Beljanskog, koji je sa samo nepunih 12 godina pokazao da u budućnosti možemo da računamo i na njegove uspehe.

Potom je u ženskoj kategoriji naša Senka Bajić potvrdila svoju dominaciju i odbranila prošlogodišnju titulu, a potom se medaljom okitio i najstariji član ekipe Predrag Marcikić, zauzevši drugo mesto u veoma teškoj konkurenciji u master kategoriji takmičara.

U open kategoriji je po pravilu konkurencija bila najžešća i medalja je izostala, ali je i osmo mesto Banović Slobodana jako veliki uspeh.

Sve u svemu, srpski tim je bio najuspešniji na ovoj manifestaciji, a svi takmičari su se rastali sa starim dobrim pozdravom - Vidimo se u Srbiji... na 4-tom svetskom prvenstvu naravno, 2-4 septembra.

 

Komentari