Vesti Planina Rtanj dobija gondolu, otvoren luksuzni hotel

Planina Rtanj dobija gondolu, otvoren luksuzni hotel

Rtanj, Boljevac | 02.08.2019. | ekapija.com
rtanj mapionet 1000x608

Planira se izgradnja gondole na planini Rtanj, a hotel "Ramonda" u istoimenom naselju u podnožju je otvoren početkom jula.

U pitanju je gondola za panoramsko razgledanje koja vodi od podnožja planine, odnosno do naselja Rtanj do samog vrha.

Aleksandra Blagojević, direktorka Turističke organizacije opštine Boljevac, izjavila je da je projekat za izradu gondole je već završen, ali pošto je u međuvremenu planina Rtanj stavljena pod zaštitu države, sada se čeka odluka jer će projekat u skladu sa novim uslovima zašite morati da se menja.

U TO Boljevac očekuju da se do kraja 2020. godine počne sa radovima na izgradnji gondole. To će biti zajednički projekat opštine Boljevac, Jadranke Stepanović (investitor-vlasnik hotela Ramonda), kao i Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija.

Na planini Rtanj je 1. jula 2019. otvaren luksuzni hotel "Ramonda" sa 4 zvezdice u čiju je izgradnju uloženo oko 9 miliona evra. Izgradnja hotela će doprineti razvoju turizma istočne Srbije.

- Hotel Ramonda ima 21 smeštajnu jedinicu i u njemu može da boravi do 90 gostiju, a zaposleno je od 70 do 100 ljudi. U hotelu se nalazi i spa centar opremljen otvorenim i zatvorenim bazenom, saunom, parnim kupatilom i hidromasažnom kadom. Uz sam hotel nalazi se i staza za planinarenje - navela je Aleksandra Blagojević, direktorka TO Boljevac.

U hotelu, čija je gradnja iz temelja trajala oko dve i po godine, nalazi se i veliki restoran sa terasom u kome je moguće uživanje u gastronomskim specijalitetima, napravljenim od svežih lokalnih namirnica.

Da bi se oživeo turizam u ovoj prelepoj regiji Srbije, kao i na najmističnijoj planini Rtanj, neophodno je urediti i infrastrukturu, pre svega puteve, stoga je naredni projekat, adaptacija puta od centra naselja Rtanj do samog hotela, a za ovu investiciju Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo je 9 miliona dinara.

 

Galerija slika

Komentari