Vesti Planica - Letaonica će biti spremna do marta 2015.

Planica - Letaonica će biti spremna do marta 2015.

Planica, SLO | 11.11.2014. | rtvslo.si
planica640x389

Radovi na skakaonicama na Planici su 95 odsto završeni, potvrdio je direktora Zavoda Planica Jelko Gros.

Građevinski radovi su u završnoj fazi, do dolaska zime na Planici će biti završeni svi zemljani i betonski radovi. Zanatlijski radovi će biti završeni do februara, samo ozelenjavanje centara pomereno je za narednu godinu, kaže Gros.

Nadalje će se raditi na centru za skijaško trčanje, koji bi trebalo da bude gotov do sredine avgusta sledeće godine.
"Kiše u predhodnom periodu su potvrdile da ono što je i kako je izgrađeno na Planici veoma dobrog kvaliteta. Uprkos činjenici da je bilo obimnih padavina, zaštita od erozije je dobro izvedena, sve je ostalo na mestu", rekao je na predstavljanju projekta Gros.

Portparol Smučarskog saveza Slovenije Tomi Trbovc na marginama konferencije za novinare potvrdio je da će Slovenija biti kandidat za organizaciju Svetsko prvenstva u nordijskim disciplinama 2021. godine.

"Mi smatramo da su ova država i Evropa ulužili previše da bi projekat bio zaustavljen. Pre početka sezone imamo puno posla, tako da zahtev za odobrenje kandidature nadležnom ministarstvu još nije poslata, ali ćemo to učiniti što je pre moguće", rekao je Trbovc.

Podrška projektu je potvrdila nova resorna ministarka Stanislava Setnikar Cankar, koja takođe očekuje podršku slovenacke vlade. "Koliko ja znam situaciju u vladi, projekat će biti podržan", rekla je Setnikar Cankarjeva.

Planica je imala neuspešnu Kandidaturu za Nordijska Svetska prvenstvoa 2017. i 2019. godine, koje će se održati u Lahtiju i Seefeldu.

Komentari