Vesti Otvoren XI Zimski EYOF u rumunskom Brašovu

Otvoren XI Zimski EYOF u rumunskom Brašovu

Brasov, Rum | 18.02.2013. | oks.org.rs
Pred pocetak ceremonij otvaranja XI Zimskog EYOF a2

Svečanom ceremonijom paljenja olimpijskog plamena i podizanja olimpijske zastave u rumunskom gradu Brašovu, u nedelju je otvoren XI Zimski Evropski olimpijski festival mladih.

U defileu nacija učestvovalo je ukupno 45 zemalja Evrope, a zastavu Srbije nosio je Strahinja Stanišić, koji će nas predstavljati u alpskom skijanju. XI Zimski EYOF će trajati od 17. do 22. februara, a uz Strahinju Srbija će na ovom takmičenju imati još tri predstavnika u alpskom skijanju: Marka Stevovića, Viktora Rakovića i Vanju Strarčevića, kao i jednog predstavnika u biatlonu Dženisa Avdića.

Počasni gost svečanog otvaranja XI izdanja Zimskog EYOF-a bio je i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog koji se u svom obaćanju poručio mladim sportistima: „U narednim danima živećete olimpijski duh kao šampioni koje pratite na televiziji i koji vam daju motiv da idete dalje i da uspete. Neki od vas će osvojiti medalje, a neki će biti manje uspešni, ali  zapamtite da onaj koji prvi prođe kroz ciljnu liniju jeste pobednik, ali ne nužno i šampion. Šampion je onaj sportista koji svoje vrhunske rezultate dostiže bez dopinga,  poštujući  fer play i svih pravila takmičenja. Sada je na vas red da budete primer nekim drugim mladim sportistima. Ovo je tek početak vašeg olimpijskog putovanja, koje će vas nadam se dovesti do drugih Zimskih olimpijskih igara mladih u Lilehameru 2016. ili čak do Igara u Sočiju 2014. Neka vam se svi snovi ostvare.“

Predsednik Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) poručio je sportistima da uživaju u takmičenju, da steknu iskustvo, ali i nova prijateljstva, a premijer Rumunije Viktor Ponta je svečano proglasio festival otvorenim.


Galerija slika

Komentari