Vesti Otvoren 4. Međunarodni sajam sporta 2015.

Otvoren 4. Međunarodni sajam sporta 2015.

Beograd | 27.11.2015. | srbija.gov.rs
sajamsporta2015640x389

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić otvorio je 27. novembar 2015. godine u Beogradu 4. međunarodni sajam sporta, koji se održava pod nazivom "Sportska strana Srbije – Susret šampiona", uz prisustvo mnogobrojnih sportista, predstavnika sportskih saveza i posetilaca.

Udovičić je tom prilikom podsetio na to da su srpski sportisti u 2015. godini osvojili 521 medalju i postavili visoke standarde.

On je, naglasivši da u sportu mora da se gleda samo napred, izneo očekivanje da će naredna olimpijska godina biti još bolja.

Ministar je, upoređujući rezultate iz 2015. sa učinkom iz 2011. godine, koja je takođe bila predolimpijska, precizirao da su srpski sportisti tada osvojili 11 medalja u olimpijskim sportovima, a sada su dobili 29 odličja.

Srbija sa puno optimizma dočekuje narednu godinu, ponovio je Udovičić i izrazio nadu da će se na ovom istom mestu proslaviti rekordan uspeh.

Prema njegovim rečima, najveći značaj ove sajamske manifestacije jeste prisustvo velikog broja dece, koja će u naredna tri dana imati priliku da upoznaju svoje idole i zavole sport.

Ukoliko samo jedno dete nakon ovog sajma krene da se bavi sportom – uspeh je postignut, dodao je ministar.

Ovogodišnji najveći sportski događaj održava se od 27. do 29. novembra na Beogradskom sajmu.

Posetioce na 11.500 kvadratnih metara očekuju predstavnici više od 100 sportskih saveza, kao i preko 20 sportskih terena i poligona za aktivaciju, približno 20 predavanja i seminara u oblasti sporta, medicine i ishrane, ali i druženje sa više od 300 aktuelnih i legendarnih vrhunskih sportista.

I na ovogodišnjem sajmu svoje štandove imaju i zimski sportski savezi: Klizački savez Srbije, Savez hokeja na ledu Srbije, Karling savez Srbije, Biatlon savez srbije i Skijaški savez Srbije.

Galerija slika

Komentari