Vesti Olimpijski tim Srbije doputovao u Soči, prvi treninzi

Olimpijski tim Srbije doputovao u Soči, prvi treninzi

Sochi | 05.02.2014. | oks.org.rs
milanko540x328

Olimpijski tim Srbije doputovao je u Soči čarter letom koji je obezbedila kompanija “Putevi Užice”. Sportisti Srbije smešteni su u dva olimpijska sela. Biatlonac Milanko Petrović i nordijci Ivana Kovačević i Rejhan Šmrković smešteni su u Endurance olimpijskom selu, dok su bobisti Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo i alpinac Marko Vukićević smešteni u Planinskom olimpijskom selu. Njima će se za nedelju dana pridružiti još jedna alpinka Nevena Ignjatović i snouborderka Nina Micić.

Naš biatlonac Milanko Petrović, koji će prvi nastupiti u Sočiju, 08. februara u 18:30h (po lokalnom vremenu) u trci sprinta na 10km zadovoljan je uslovima u Sočiju: “Ove Igre su, što se biatlona tiče, mnogo bolje organizovane od prethodnih. Staza je odlična,zadovoljan sam svojim trčanjem ali i gađanjem. Staza je lakša nego što je bila prošle godine kada sam ovde vozio Svetski kup. Jedini problem je to što se vremenski uslovi pogoršavaju kako pada veče. Podloga postaje nestabilna, što pravi probleme pogotovu kada se puca iz stajaćeg položaja. “Milanko Petrovic

Tihomir Milosavljević, trener biatlona analizirao je Milankov učinak na današnjem treningu: “Milanko je trkački deo danas odradio onako kako smo zamislili, a što se gađanja tiče bilo je na nivou odličnih rezultata. Imao je 16 gađanja i samo je u jednoj seriji imao 2 promašaja, dok je u ostalim imao ili sve pogotke ili 1 promašaj."

Bob tim Srbije u sastavu Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo u sredu je prvi put trenirao na olimpijskoj stazi u Sočiju. Trener Boris Rađenović bio je zadovoljan onim što su njegovi puleni prikazali. "Mogu da kažem da sam zadovoljan treningom. Momci su uradili sve što treba i korigovali neke sitne greške, a zadovoljan sam čak i plasmanom. Imali smo prilike da izvidimo konkurenciju, s obzirom na to da su danas vozili svi timovi protiv kojih ćemo se takmičiti. Verujem da ćemo ukoliko momci budu ovako odradili trku ući u finale Igara".

Pilot Vuk Rađenović poznaje stazu u Sočiju jer je već imao prilike da vozi ovde. "Uvek je lakše kada vam je staza poznata. Ipak, dobro je što smo došli ovde dovoljno rano kako bismo mogli da budemo apsolutno spremni na dan trke. Danas smo imali prvi trening na stazi, uradili smo sve što smo planirali i treba samo da ponovimo to na trci".

Ceremoniji otvaranja Igara i podizanju zastave Srbije u Olimpijskom selu prisutvovaće predsednik države Tomislav Nikolić. Zastavu Srbije na svečanom otvaranju Igara nosiće Milanko Petrović, osvajač dve zlatne i jedne bronzane medalje na zimskoj Univerzijadi u Trentinu.


Komentari