Vesti Održana tradiconalna „GSS SKI KROS“ trka na Kopaoniku

Održana tradiconalna „GSS SKI KROS“ trka na Kopaoniku

Kopaonik | 02.03.2015. | gss
GSS SKI CROSS 2015640x389

Tradicionalna noćna trka spasilaca Gorske službe spasavanja Srbije – GSS SKI KROS, održana je u subotu, 28. februara, na Kopaoniku na stazi Malo jezero uz učešće 73 takmičara i brojne publike.

Osim domaćina, spasilaca GSS Srbije, na trci su učestvovali i spasioci iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Grčke.

Ove godine je koncept trke bio izmenjen. Dosadašnju DUAL SLALOM trku zamenila je atraktivnija SKI KROS varijanta u kojoj su po četvorica takmičara najpre trčala do svojih skija, a zatim vozili niz stazu Malo jezero i preko skakaonica stizali na cilj.
U velikom finalu pobedu je odneo Srđan Golubović, drugi je bio Sreten Srećković, dok je treće mesto zauzeo Milan Vagić, sva trojica iz GSS Srbije.
Nakon trke, druženje spasilaca i njihovih gostiju nastavljeno je u “Rtnju B”.

Gorska služba spasavanja Srbije se zahvaljuje: JP „Skijališta Srbije“, „Renault Nissan Srbija“, „Square Nine Hotel“, „Caterpillar“, „Outdoor Sports“, „Ski Bus“, „Gora“ i “Red Bull” na podršci i pomoći u realizaciji ove tradicionalne manifestacije.

Učesnici GSS trke već dugi niz godina zajedno sa JP „Skijališta Srbije“ promovišu bezbednost ukazujući na pravila ponašanja na ski stazama, kako u skijaškom centru Kopaonik, tako i ostalim skijalištima u zemlji. Draž jedne ovakve trke je i u okupljanju svih generacija spasilaca GSS Srbije i zajedničkom druženju, unapređenju saradnje i razmeni iskustava sa predstavnicima spasilačkih službi zemalja iz regiona, koji svake godine u velikom broju uzimaju aktivno učešće u našoj trci“, navodi Nikola Belić, spasilac GSS Srbije i jedan od organizatora trke.

Gledaoci su tokom vikenda imali priliku da uživaju u spektaklu koji su priredili spasioci u vidu dinamičnog takmičenja, pratećeg zabavnog programa, druženja i skijaškim veštinama predstavnika gorskih službi spasavanja.

Galerija slika

Komentari