Vesti Održan treći Trofej Novog Sada u Target sprintu 2017.

Održan treći Trofej Novog Sada u Target sprintu 2017.

Novi Sad | 15.08.2017. | SK Biatlon
tsns201766 640x389

U petak i subotu, 11 i 12. avgusta 2017. godine održano je treće po redu (2014, 2016 i 2017. godine) godišnje takmičenje-turnir u target sprintu na Novosadskom strelištu (Put Šajkaškg odreda 1a) u organizaciji SK Biatlon, a uz nesebičnu podršku SD Novi Sad 1790, Biatlon saveza Srbije i Saveza sport za sve Vojvodine pod nazivom Target Sprint Grand Prix Novi Sad 2017.

Nastuplo je 50tak sportista iz preko 10 klubova, po 5 iz Srbije i Mađarske od kojih je 8 takmičara (po 4 iz svake zemlje) učestvovalo i na Prvom Svetskom prvenstvu u Target Sprintu u nemačkom gradu Zulu (Suhl) u periodu od 22 do 26. juna ove godine, što i ovom takmičenju daje određenu težinu.

Odlična takmičarska i prijateljska atmosfera je pobezbedila dobre rezultate i nezaboravne trenutke svih učesnika. Prvi put je na našim prostorima održano takmičenje mešovitoj štafeti koja predstavlja najatraktivniju i najdinamičniju disciplinu u ovom sportu koji je pod patronatom Svetske streljačke federacije - ISSF. Target sprint u Srbiji uzima sve veći mah i polako pronalazi svoju afirmaciju.

Kao i na prethodnim takmičenima u Novom Sadu, kao i Svetskom prvenstvu nastupila je mešavina sportista od strelaca, preko atletičara, biciklista i orjentiaraca do biatlonaca - što predstavlja poseban kuriozitet kada su sportovi u pitanju.

Što se tiče rezultata, najuspešniji pojedinac je bio najbolji sprski target sprintovac (slovačkog porekla) Mario Domonji (član SD Jedinstvo iz Stare Pazove, nastupao za Srbiju na Svetskom prvenstvu) osvojivši u individualu prvo mesto među juniorima i drugo mesto za seniore, a takođe je zauzeo prvo mesto u juniorskoj mešovitoj štafeti sa mađarskom reprezentativkom Miriam Jako (CT-SE), a treće mesto u seniorskoj mešovitoj štafeti sa Milanom Simić (članica SK Biatlohn, takođe nastupila za Srbiju na SP).

Ostali rezultati (samo prva tri po diciplini i kategoriji):

Juniorke:
1. Mirella Veres (Vasas - HUN),
2. Miriam Jako (CT-SE - HUN),
3. Hristina Plavšić (SD Stražilovo - SRB).

Juniori:
1. Mario Domonji (SD Jedinstvo - SRB),
2. Donat Ozsvart (TIG - HUN),
3. Jovan Gavrilović (SD Stražilovo - SRB).

Seniorke:
1. Milana Simić (SK Biatlon - SRB),
2. Mirella Veres (Vasas - HUN),
3. Brigitta Csipak (Celindat - HUN).

Seniori:
1. David Buki (Honved Miskolc - HUN),
2. Mario Domonji (SD Jedinstvo - SRB),
3. Zsolt Reznicsek (HKLK - HUN).

Juniorski mix:
1. Miriam Jako-Mario Domonji (CT-SE-SD Jedinstvo),
2. Mirella Veres-Donat Ozsvart (Vasas-TIG),
3. Hristina Plavšić-Jovan Gavrilović (SD Stražilovo)

Seniorski mix:
1. Mirella Veres-David Buki (Vasas-Honved Miskolc),
2. Miriam Jako-Zsolt Rezniscek (CT-SE-HKLK),
3. Milana Simić-Mario Domonji (SK Biatlon-SD Jedinstvo)

 

Komentari