Vesti Održan seminar za nove ski sudije na jugositoku

Održan seminar za nove ski sudije na jugositoku

Besna kobila | 17.12.2012. | Zoran M.
SudijeBK04a

Na inicijativu Skijaškog saveza jugoistočne Srbije, Pododbor za sudije nacionalne skijaške organizacije održao je seminar na kojem su učestvovala 23 kandidata za nove sudije. Seminar je održan u subotu i nedelju, 15. i 16. decembra, u Planinarskom domu na snegom pokrivenoj Besnoj kobili.

Glavna karakteristika seminara bila je što na njemu nisu učestvovali kandidati iz gradova sa najjačim klubovima u regionu (Knjaževac, Niš, Pirot, Zaječar), već skijaški entuzijasti iz manjih mesta: Majdanpek, Bor, Boljevac, Grdelica, Vladićin Han, Surdulica i Vranje.

Ovo je treća uzastopna godina u kojoj Skijaški savez jugoistočne Srbije sistematski priprema stručne kadrove za organizovanje regionalnih i nacionalnih takmičenja. Na seminarima koji su u tom periodu održani u Knjaževcu, Nišu i Vranju skijaška organizacija jugoistočne Srbije dobila je više od 50 novih sudija. Zato jugistok spremno dočekuje predstojeću sezonu sa novim sistemom takmičenja, u kojem će se sabirati bodovi sa regionalnih i nacionalnih trka.

Odličan domaćin novim sudijama bili su SK „Besna kobila“ i Javno preduzeće „Besna kobila“ iz Vranja.

Galerija slika

Komentari