Vesti Održan “Evrobalkan kup” na Staroj planini

Održan “Evrobalkan kup” na Staroj planini

Stara planina | 06.03.2012. | TV5.rs
imageeb12

Stara planina otvorila je danas prvu stranicu svoje međunarodne sportske istorije. Na njoj je, po prekrasnom vremenu i u odličnoj organizaciji Skijaškog kluba “Niš”, počelo međunarodno takmičenje “Evrobalkan kup”, na kojem se osvajaju bodovi za FIS svetsku rang listu. Pod tradicionalnim pokroviteljstvom Grada Niša, nastupili su takmičari iz 13 država, a glavnu borbu vodili su skijaši iz bivših jugoslovenskih republika.

Prvo zvanično međunarodno skijaško takmičenje na Staroj planini, koje je počelo danas pod nazivom 8. FIS Evrobalkan kup “Niš 2012.”, donelo je uzbudljivu borbu u veleslalomu najboljih skijašica Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Posle dramatičnih obrta pobedila je Slovenka Katarina Mihovilović, sa samo dva stota dela sekunde prednosti nad šampionkom Srbije, Nevenom Ignjatović. Treća je bila Katja Jazbec iz Slovenije, a četvrta Žana Novaković iz Bosne i Hercegovine.

U muškoj konkurenciji trijumfovao je Dardan Dehari iz Makedonije, ispred svog zemljaka Antonija Ristevskog i Slovenca Lazara Matjaža, dok je najuspešniji takmičar iz Srbije, Andrija Vuković, osvojio četvrto mesto.

Takmičenje je istovremeno bodovano i kao prvenstvo Srbije, na kojem su smučarimna iz Niša pripale tri medalje. Kadetkinja Milica Mitić osvojila je zlatnu, a juniori Mladen Pešić i Nenad Marjanović srebrnu i bronzanu medalju.  

"Evrobalkan kup" je nastavljen u sredu takmičenjem u slalomu.

Komentari