Vesti Obilne snežne padavine i pojava odrona na Staroj planini

Obilne snežne padavine i pojava odrona na Staroj planini

Stara planina | 12.03.2012. | http://vesti.knjazevac.org.rs
dscf5088a

U toku večeri na Staroj planini počeo je da pada sneg jakog intenziteta. Sneg je počeo da pada negde oko 21 čas veoma jakim intenzitetom sa čeonim udarima vetra iz pravca severozapada te je vožačima koji silaze sa turističkog centra Babin zub na Staroj planini doneo poteškoće u toku vožnje. Veoma krupan i gust sneg smanjio je vidljivost na manje od 10 metara te se vozačima savetuje oprezna vožnja. Još jedan razlog da povedete računa u toku vožnje je pojava odrona i klizišta na putu za Babin zub. Pojava udarnih rupa i klizišta veoma je izražena na deonici Balta berilovac - Mezdreja – Crni vrh. Na ovoj deonici pored udarnih rupa primećena je pojava velikog broja odrona na deonici gde je letos vršeno proširenje i sanacija putne mreže.

Pored klizavog kolovoza primećene su brojne stene i kamene gromade sa drvenim stablima koja su pala na put, te ovom prilikom apelujemo na vozače da obrade posebnu pažnju na ovu deonicu jer usled usled snežne oluje koja trenutno traje na Staroj planini kamene gromade sakrivene ispod snega mogu biti uzročnici saobraćajnih nezgoda i oštećenja vozila. Sneg trenutno pada do ulazu u Knjaževac – na prostoru Baranice dok u samom gradu sneg prelazi u gustu kišu i susnežicu. Dežurne Ekipe putara već su primećene na putu za Babin zub te se u daljem periodu zbog snežnih nanosa ne očekuju zastoji na ovoj deonici.
Prema vremenskoj prognozi na Staroj planini sneg i kiša padaće do srede, dok će sneg u četvrtak preći u kišu, a u petak se već očekuju sunčan dan sa tempearturom od čak 12 C u plusu. U toku naredne nedelje temperature na Staroj planini dosegnuce cak 16 C (sredu).


    Foto: vesti.knjazevac.org.rs

Komentari