Vesti Oberhof, GER - Skakaonice spremne u oktobru

Oberhof, GER - Skakaonice spremne u oktobru

Oberhof, GER | 09.08.2014. | skisprungschanzen.com
Oberhof01600

Skakaonice za skijaške skokove "Kanzlersgrund" u Oberhofu u Nemačkoj su trenutno u fazi renoviranja. Od oktobra meseca skakaonice sa zaletuštima dužine HS 140 i HS 100 metara biće spremne za skijaške skokove.

Oberhof je poznati nemački centar za nordijske sportove. Pored ostalog ovde postoji i zatvorena hala sa stazom za skijaško trčanje i biatlon dužune 1110m u kojoj je stalna temperatura vazduha oko -3 do -4°C, a temperatura snega od -5 do -7°C. Renoviranjem skakaonica biće kompletirana ponuda ovog centa i za pripreme sportista i takmičenja najvišeg ranga u svim nordijskim sportovima.

Bilo je planirano da skakaonice u Oberhofu budu spremne za korišćenje još krajem 2013, ali rok je produžen i sada je ponovno otvaranje je zakazano za 13. oktobar 2014.

Najpre je 1985 bila izgrađena mala skakaonica sa zaletištem HS 96 m, čiji je profil u međuvremenu potpuno zastareo pa je odlučeno da se uradi kompletna Rekonstrukcija kako zaletišta tako i slednog brda, pa će sada imati novi profil HS 100.

Velika HS 140 m "Hans-Renner" skakaonica, koja se nalazi odmah pored male, je već 2000. godine modernizovana i sada se rekonstruiše samo sletno brdo.

Na obe skakaonice će biti postavljena plastična podloga za letnje skokove. Postavlja se i nova žičara sedežnica koja će izvlačiti skakače do tornja skakaonice.

 

Komentari