Vesti Obeleženo 100 dana do početka Zimskih Olimpijskih Igara u Sočiju

Obeleženo 100 dana do početka Zimskih Olimpijskih Igara u Sočiju

Beograd | 30.10.2013. | b92.net
1153290595527121d172d50255534518orig

Zimske olimpijske igre u Sočiju počinju za tačno 100 dana, što je obeleženo velikom proslavom u Rusiji, ali i širom sveta. 100 dana do otvaranja Igara obeleženo je u Beogradu, kod Olimpijskog sata na Terazijama, uz prisustvo predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca, pilota bob tima Vuka Rađenovića i bijatlonca Milanka Petrovića.

"Hvala vam što ste danas sa nama da zajedno obeležimo 100 dana do otvaranja XXII Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, za nas svakako najznačajnijeg sportskog takmičenja u narednoj godini. Naši sportisti vredno treniraju i verujem da potpuno spremni ulaze u sam finiš kvalifikacija za Soči. Dobro zapamtite ove momke, pružite im podršku jer siguran sam da će oni našu zemlju u Sočiju prezentovati na najbolji mogući način i obradovati nas svojim rezultatima", rekao je Divac.

Pilot bob tima Srbije Vuk Rađenović osvrnuo se na Olimpijske igre u Vankuveru, gde je poseda četvoroseda napravila zapažen rezultat, i otkrio svoja očekivanja za Soči.

"U Vankuveru smo ušli u finale, a sada ćemo se potruditi da odemo i korak dalje. Imamo odličan program priprema, dobro treniramo i nadamo se da ćemo ostvariti povoljan rezultat. Uskoro kreće završni kvalifikacioni period, očekuju nas trke Evropa kupa i Svetskog kupa koje će nam služiti kao odlična provera za Olimpijske igre“, rekao je Rađenović.

Milanko Petrović će u Sočiju predstavljati Srbiju u dva sporta - biatlonu i nordijskom skijanju.

"Ja sam prvenstveno biatlonac, a u Sočiju ću se takmičiti i u nordijskom skijanju i potrudiću se da dam svoj maksimum u obe discipline. Počeli smo da gradimo Tim za Soči i ovom prilikom bih vas pozvao da nas pratite i navijate za nas, jer nam vaša podrška mnogo znači“, rekao je Petrović.

Zimske olimpijske igre održaće se od 7. dо 23. februara 2014. godine u Sočiju. Na osnovu trenutnog stanja na rang listama Međunarodnih sportskih federacija, Srbija je obezbedila dve kvote u alpskom skijanju (mušku i žensku), dve u nordijskom skijanju (mušku i žensku) i jednu u biatlonu.

Imajući u vidu činjenicu da smo tek na početku završnog takmičarskog kvalifikacionog perioda, sportisti Srbije imaju šanse da se plasiraju na Igre i u snoubordu i bobu, a konačan broj sportista Srbije koji će se takmičiti u Sočiju biće poznat 19. januara kada će i zvanično biti završen kvalifikacioni period.

Prilikom obeležavanja 100 dana do početka Igara u Sočiju predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah ocenio je da organizatore čeka najtežih 100 dana priprema.

Ovo će za organizatore i volontere biti svakako najteži period u pripremama“, rekao je Bah.

Bah je poručio grupi violontera u Sočiju, koje je posetio zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, da su obavili fantastičan posao.

Rusija će potrošiti oko 51 milijardu dolara na organizaciju Zimskih olimpijskih igara, što ove Igre čini najskupljim u istoriji.

Zimske olimpijske igre u Sočiju biće održane od 7. do 23. februara.

             Izvor: b92.net     Foto: Olimpijski komitet Srbije

Galerija slika

Komentari