Vesti Obeležavanje svetskog dana snowboarda - 30.12.2012. u Novom Sadu

Obeležavanje svetskog dana snowboarda - 30.12.2012. u Novom Sadu

Novi Sad | 29.12.2012. | SNB life
WSDplakat640

U Novom Sadu će se po prvi put 30. decembra 2012, na platou SPENS-a od 18 časova,  održati obeleđavanje Svetskog dana snowboarda. Projekat realizuje Udruženje “SNB Lajf” uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Novog Sada, a finansiran je iz budžeta Grada Novog Sada.    
Pozvani su svi borderi, profesionalci, amateri, oni koji to žele da postanu, kao i skijaši, sankaši i svi koje vole zimske sportove i pozitivnu atmosferu. Da je snoubord moguć i u ravnici, prikazaće članovi Udruženja “SNB Lajf” prezentacijom “Bungee” užeta uz pomoć kog je moguća vožnja i u urbanim uslovima, tamo gde nema nizbrdice.

Još jedna premijera u Srbiji, pored bungee užeta, je projekcija najnovijeg Burton-ovog filma “Thirteen” koji će uz film “U potrazi za snegom” (“SNB Lajf”) činiti filmski snoubord set, dok će za muziku biti zaduženi DJ Daniel Savić i DJ Aranđel.

Pored WORLD SNOWBOARD DAY-a u Novom Sadu, ova internacionalna manifestacija, u Srbiji će se održati i na Zlatiboru 29. decembra u organizaciji Udruženja “Fristajler”-a, i 30. decembra na Divčibarama, u organizaciji Udruženja “Vallis” i “SnowboardSrbija”.

WORLD SNOWBOARD DAY se u svetu održava sedmu godinu za redom, pa će ove godine  zabeležiti rekord sa 140 proslava u 35 zemalja. Globalni organizatori su “EuroSIMA” (Evropska bordsport asocijacija), “Outdoor sports” asocijacija i Svetska snoubord federacija “WSF”.  Cilj WSD-a je popularizacija snouborda, brige o okolini i druženje.

Galerija slika

Komentari