Vesti Novi Sad ostao bez predstavnika na Zimskoj Univerzijadi

Novi Sad ostao bez predstavnika na Zimskoj Univerzijadi

Novi Sad | 15.12.2013. | NS Info
senka1640x389

Jedna od najboljih srpskih snowboarderki Senka Bajić se nije našla na spisku za Zimsku Univerzijadu koja se održava u Italiji u decembru. Senka trenutno ima najveći broj FIS poena što se tiče snowboard reprezentacije, samim tim nije jasan razlog zašto nije pozvana.

Univezitet u Novom Sadu je konačno imao odličnu priliku da ima predstavnika koji je mogao da napravi sjajan rezultat u snowboardingu, odnosno Senkinoj disciplini borderkrosu. Predsednik Sportskog saveza Srbije nije želeo da uvrsti jednu od naših najprestižnijih takmičarki iz nepoznatih razloga. Da Vas podsetimo, Senka je trostruki državni prvak u dve discipline i takmičar sa dovoljno bodova za učešće na Svetskom kupu, pored toga je sjajni student na državnom fakuletu sa veoma visokim prosekom.

Nepravda ide korak dalje, gde je Senka ostala bez najosnovnijih uslova za trening. Naime, Skijaški Savez Srbije i Skijališta Srbije ne žele da omoguće ni ski pas na Kopaoniku kako bi se Senka pripremala za predstojeća takmičenja i skupljala bodove i normu. Nadamo se da srpski sportski savezi neće stati na put još jednom mladom talentu koji se trudi da predstavlja Srbiju u najboljem svetlu kroz sport kojim se bavi.

     Izvor:  novisadinfo.info

 

Galerija slika

Komentari