Vesti Novi Sad - From Stairs To Stars - RAIL JAM na Spensu 20. decembra

Novi Sad - From Stairs To Stars - RAIL JAM na Spensu 20. decembra

Novi Sad | 18.12.2015. | mojnovisad.com
sss spens2015

Revijalno takmičenje u snowboardu i fristajl skijanju "From stairs to stars" biće održano u nedelju, 20. decembra 2015. na platou Spensa. Ovaj događaj će okupiti ljubitelje ekstremnih zimskih sportova iz više zemalja, koji će predstaviti svoje umeće na snoubordovima. Ali predviđena je i zabava za sve posetioce …

Prema rečima jednog od organizatora ovog takmičenja Miloša Draškovića iz udruženja "Friška gora", cilj je da se prikažu najistaknutiji vozači iz Srbije i regiona, ali i da se publici približe zimski sportovi.

Manifestacija predstavlja novitet za Novi Sad i prvi put će biti postavljena staza sa veštačkim snegom.

- Napraviće se privremeni snou park, a biće postavljena i specijalna podloga za skijanje u suvim uslovima na kojoj će biti veštački sneg, što svakako predstavlja inženjerski događaj, rekao je Drašković.

Program počinje u 13 časova, a pored takmičarskog dela, priređen je i društveno-zabavni.

- Posetioci će moći da se zabave uz stoni fudbal, plejstejšn, bioskop ili da se opuste u 'chill out' zoni poručio je Drašković.

Iako će najveći deo događaja biti organizovan na platou, deo programa biće priređen i unutar Spensa, gde će posetioci moći da se zgreju i razmene skijašku opremu.

Voditelj programa biće Voja Malešev, frontmen benda "Drum'n'Zez", dok će se za dobru muzičku zabavu pobrinuti brojni izvođači.

Pre samog početka takmičenje biće prireređena i panel diskusija o situaciji u kojoj je trenutna ski i snoubord scena, a među učesnicima će biti i olimpijka Mina Micić, ali i druga zvučna imena iz oblasti zimskog sporta poput Senke Bajić, Matije Milenković i Darka Kastratovića.
 
Ova priredba se održava 20. decambra na svetski dan Snowboarda (World Snowboard Day).

Galerija slika

Komentari