Vesti Nordijsko skijanje - Zlatiborski smučarski vikend

Nordijsko skijanje - Zlatiborski smučarski vikend

Zlatibor | 16.01.2015. | zlatibor.tv
ski vikend2

Ovog vikenda na Zlatiboru na stazi Tić polje će se okupiti najbolji smučari regiona. Organizatori su planirali dve trke, tako da je u subotu na programu Zlatiborski smučarski kup, a u nedelju će se trčati Kup zapadne Srbije. Ovo je prvo smučarsko takmičenje na Zlatiboru posle tri godine.

Janko Ilić, predsednik SK Zvezda je za Zlatibor.tv izjavio da su sve pripreme gotove a da je staza dobro pripremljena zahvaljujući zalaganju članova SK Zlatibor. Ilić se ovom prilikom zahvalio i na pomoć koju pružila opština Čajetina i pozvao sve ljubitelje zimskih sportova da u subotu i nedelju dođu na Tić polje kako bi pratili ove uzbudljive trke u nordijskom skijanju.

Radosav Jelisijević, je ispred smučarskog kluba Zlatibor rekao da će na takmičenju učestvovati više od stotinu takmičara iz regiona. On je istakao da je staza u ovom trenutku idealna, a za sutra su planirane poslednje kontrole.

Staza dužine 2.400 metara je dobro pripremljena i utabana, a Zlatiborci su se potrudili da takmičarima pripreme maksimalno dobre uslove.

Prema najavama na trkama će učestvovati veliki broj takmičara iz Srbije, BiH i Crne Gore, kao i pet takmičara koji ovog meseca nastupaju na Evropskoj olimpijadi mladih (EYOF 2015).

Zlatiborski kup startuje u 11 časova a takmičiće se sve uzrasne kategorije (ciciban, mlađi i stariji pioniri, mlađi i stariji omladinci, juniori i seniori) u muškoj i ženskoj kategoriji uz masovni start.

U zavisnosti od kategorija takmičari će trčati od 1 km (ciciban), 5 km (pioniri i omladinci), 7,5 km (juniori) i 10 km (seniori).

Otvoreno prvenstvo zapadne Srbije će se održati u nedelju, a trka će početi najverovatnije u 10 časova.

Ovo će biti jedinstvena prilika da publika vidi nastup Anje Ilić koja će predstavljati Srbiju na EYOF 2015 u Lihtenštajnu i Austriji.

Anja Ilić je nastupila na više trka u ovoj sezoni a prošle nedelje je u Sjenici osvojila zlato i srebro i trenutno je jedna od najboljih smučarki Srbije.

Iskreno se nadamo da će Anja ostvariti dobar rezultat na domaćem terenu, što bi bio odličan uvod za Evropsku olimpijadu mladih.

     Izvor, foto:  zlatibor.tv

Galerija slika

Komentari