Vesti Nordijsko skijanje - Odličan kraj sezone za Anju Ilić

Nordijsko skijanje - Odličan kraj sezone za Anju Ilić

Zlatibor | 31.03.2016. | Zlatibor.tv
anjailic mart2016 grcka 640

Proteklog vikenda, najbolja smučarka Srbije, Anja Ilić je osvojila prve medalje za Srbiju u skijaškom trčanju u ski centru Pigadia Naousa u Grčkoj.

U dve trke mlada takmičarka je osvojila dve medalje i to zlato u sprintu i srebro u trci na distanci. Ovo su istovremeno i prve i jedine medalje koje su takmičarke osvojile u nordijskom skijanju ove sezone.

U subotu 26. marta 2016. je Anja Ilić učestvovala u sprint trci na 1.300 metara gde je bila bolja od svih takmičarki. Ona je odlično startovala i vrlo brzo je stvorila nedostižnu prednost. Anja Ilić je stazu pretrčala za 3:45.38 (i osvojila 211.20 FIS bodova). Domaće takmičarke iz Grčke su osvojile drugo i treće mesto. Elisavet Anastasiadou je bila druga (4:05.03) sa 19.65 sekundi zaostatka dok je Rafaela Mavroudi bila treća sa +25.47 sekundi zaostatka.

Drugog takmičarskog dana u nedelju 27. marta je na programu bila trka na pet kilometara u kojoj je snage odmerilo petnaest takmičarki. Prvo mesto je osvojila domaća takmičarka Maria Tsakiri, koja je stazu pretrčala za 19:13.8. Anja Ilić je bila odlična i stigla je druga (20:02.9 sa osvojenih 171.10 FIS bodova), dok je Elisavet Anastasiadou u ovoj trci bila treća (21:15.3)

Zadovoljna sam postignutim rezultatima i konačno se isplatio naporan rad i trening. Ovo je bila uspešna sezona za mene i osvajanje dve medalje na samom kraju sezone su kruna sezone, izjavila je Anja Ilić za Zlatibor.tv

 - Pored odlicnih rezultata Anja je uzela najbolje sprint bodove u karijeri (211 fisa). Uspela je da sidje u ukupnom plasmanu fisa ispod 300 bodova (280 fisa) u sprint disciplini. NIKAD, NIKO U SRBIJI NIJE BIO NI BLIZU OVAKVOG REZULTATA! Naravno tu je i distanca gde se Anja takodje popravila u odnosu na proslu godinu i sa ukupnih 182 fis boda pomerila granicu i sada ima najbolje zenske bodove u istoriji Srbije koje je jedna takmicarka imala! - stoji na facebook strani njenog matičnog Smučarskog kluba Zvezda, Zlatibor.

-------------------------------------------------

Anja Ilić, četvrta u Erzumu u Turskoj

Naša mlada smučarka, Anja Ilić je u utorak 15.marta nastupila u FIS trci na 5 kilometara slobodnim stilom u Erzumu u Turskoj. U konkurenciji takmičarki iz Rumunije, Turske i Mongolije Anja Ilić je imala solidan nastup.

Prvo mesto je pripalo takmičarki iz Rumunije Sari Timea koja je stazu pretrčala za 14:20.8.  Drugo i treće mesto su osvojile domaće takmičarke Zozan Malkoc (15:18.2) i Ayse Saydam (15:18.5), dok je Anja Ilić bila četvrta sa vremenom 15:32.8 (186.97 FIS bodova).

Ovo je bila još jedna u nizu trka gde je Anja Ilić pokazala svoj potencijal i da se polako približava najboljim takmičarkama.

Galerija slika

Komentari